„Na, most van itt a tökéletes lehetőség!” – üzent a békepártiaknak a lengyel külügyminiszter

2024. augusztus 09. 16:14

Radek Sikorski szerint ez az a pillanat, amire mindenki várt.

2024. augusztus 09. 16:14
null

Nyitókép: dpa Picture-Alliance via AFP

X-en tett közzé elég rövid, ám annál egyértelműbb üzenetet Lengyelország külügyminisztere, Radek Sikorski. Így szól: 

Most van itt a tökéletes lehetőség mindazok számára, akik a békét pártolják az orosz-ukrán háborúban, hogy felszólítsák a feleket, hogy állítsák vissza a nemzetközileg elismert határokat!”

A lengyel külügyminiszter egyértelműen az ukránok kurszki régióban történő támadására gondolt, amely már harmadik napja tart. Egyes elemzők Sikorskival egyetértésben úgy vélekednek, Ukrajna célja az lehet a támadással, hogy jobb lapokkal ülhessen az asztalhoz Oroszországggal az esetleges béketárgyalások során.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 256 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vladiszláb
2024. augusztus 12. 09:14
Szivesen olvasnék a kurszki akcióról részletesebb tájékoztatást. Ugyanis nem tudom, a betörő nácik milyen fedezettel, milyen utánpótlással vitézkednek. Ennyi ideig ugyanis, se a töltény se a szendvics nem tart ki.
2024. augusztus 10. 20:26 Szerkesztve
A lengyelek úgy viselkednek, mint egy kiskutya, amelyiknek van egy nagykutya barátja. Az utcán meg lehet néha figyelni, hogy ha ez a páros idegen kutyával találkozik, akkor a nagykutya nyugiban van, de a kiskutya úgy ugat, mintha ö lenne ott a legerösebb. Az emberi pszichológia tanulmányozásához, néha csak a kutyákat kell megfigyelni.
Palatin
2024. augusztus 10. 20:20
Nem kell itt hisztizni, az oroszok lerendezik a dolgot. Ez ragyogó indok lesz egy mindent elsöprö orosz támadásra.
2024. augusztus 10. 18:51 Szerkesztve
A lengyelek bármit is tesznek, ráfáznak a végén. Náluk ez genetikai téma.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!