Migránsinvázió: egy nap alatt közel 500 migráns kelt át illegálisan a Csatornán Nagy-Britanniába

2024. augusztus 18. 18:39

Mindez, miután a Munkáspárt eltörölte a Ruanda-tervet. Idén már lassan húszezren érkeztek.

2024. augusztus 18. 18:39
null

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

 

Újabb több száz migráns érkezett Nagy-Britanniába a hétvégén, akik kis csónakokkal illegálisan keltek át a La Manche-csatornán – adta hírül a Daily Mail

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egyesült Királyság Belügyminisztériumának hivatalos adatai szerint szombaton 492 migráns tette meg a veszélyes utat. 

Ez nem meglepő, hisz az embercsempészek kihasználják a nyári nyugodt tengeri időjárást, hogy több embert juttassanak át Nagy-Britanniába.

A múlt vasárnap 703 ember kelt át a Csatornán, ami új rekordot jelent az új Munkáspárti kormány számára. 

Ez azóta, hogy Sir Keir Starmer lett Nagy-Britannia miniszterelnöke a július 4-i általános választások után, már közel hatezer migráns érkezését jelenti. 

Az év eleje óta pedig összesen 19 ezer ember jutott be illegálisan az országba.

A Downing Street múlt héten jelezte, hogy a miniszterelnök további illegális átkelésekre számít ezen a nyáron, amit az év eddigi legmelegebb időjárása is elősegít. 

A növekvő migrációs nyomás megfékezésére Sir Keir Starmer miniszterelnök és Emmanuel Macron francia elnök szorosabb együttműködést ígért. 

Az új terv egy új Határbiztonsági Parancsnokság létrehozását tartalmazza, amely a meglévő bevándorlási egységeket integrálja, és új, „terrorizmus elleni” hatásköröket is kap. 

Ezzel párhuzamosan azonban a konzervatívok azzal vádolják a Munkáspártot, hogy a Ruanda-terv elhagyásával rossz üzenetet küldtek, és ez csak tovább növelte a csatornán átkelő migránsok számát.

A migránsinvázió összefüggésbe hozható azzal, hogy az új kormányzat eltörölte a korábbi miniszterelnök, Rishi Sunak által tervezett Ruanda-programot, amely a migránsok Ruandába való áttelepítését irányozta elő. 

A témáról a BBC angol nyelvű beszámolóját az alábbiakban nézhetik meg:

https://mandiner.hu/kulfold/2024/06/indulnak-a-tomeges-kitoloncolasok-2

Ezt is ajánljuk a témában

Indulnak a tömeges kitoloncolások

Olaszországban és az Egyesült Királyságban is kidolgoztak terveket arra, hogyan toloncolják külföldre az illegálisan érkező migránsokat.

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. augusztus 27. 09:25
Nem FRANCO , nincsemberlenn ( CHAMBERLAIN ) .
cinkegolyó
2024. augusztus 19. 10:16
Nyugodtan eveznek, motorcsónakoznak a csatornán át, aztán simán partra szállnak - és csak az nem veszi őket észre, aki nem akarja, úgyhogy az angolok jobb, ha nem panaszkodnak.
Józsi6
2024. augusztus 19. 07:18
Kevés. 5 millió kellene hetente, hogy megtudják, mennyire finom a néger csokirúd.
orokkuruc-2
2024. augusztus 19. 00:40
somatic335 - Legyetek bátorak FAsomatic
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!