Mi lesz ennek a vége? Washington folytatja a németek felfegyverzését

2024. augusztus 16. 12:25

Közben az ukránok ezekkel a felszerelésekkel foglalnak el orosz területeket.

2024. augusztus 16. 12:25
null

Fotó: Ina Fassbender/AFP

Az Egyesült Államok jóváhagyta legfeljebb 600 Patriot légvédelmi rakéta és a hozzá tartozó felszerelések eladását Németországnak – jelentette be csütörtök este a Pentagon. Az 5 milliárd dolláros ügyletet még a kongresszusnak is jóvá kell hagynia.

A Pentagon Védelmi Biztonsági Együttműködési Ügynöksége (DSCA) közleményében hangsúlyozta, hogy a tervezett eladás támogatja az Egyesült Államok külpolitikáját és nemzetbiztonságát azáltal, hogy javítja egy NATO-szövetséges biztonságát, ami fontos az európai politikai és gazdasági stabilitás szempontjából.

Az eladás támogatni fogja továbbá Németországnak azt a célját, hogy erősítse védelmét, valamint az Egyesült Államok és a NATO erői közötti átjárhatóságot.

Ezt is ajánljuk a témában

A Patriot légvédelmi rendszer akár 100 kilométeres távolságban, 30 kilométeres magasságban is használható ellenséges repülőgépek és rakéták elleni küzdelemben.

A német hadsereg jelenleg kilenc Patriot rendszerrel rendelkezik. Más európai országokban, köztük Görögországban, Hollandiában, Lengyelországban, Romániában, Spanyolországban és Svédországban is van Patriot rendszer.

Németország három Patriot légvédelmi rendszert adományozott Ukrajnának az orosz támadás kezdete óta.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 182 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2024. augusztus 16. 15:24
B_kanya 2024. augusztus 16. 13:49 ""Az Egyesült Államok jóváhagyta legfeljebb 600 Patriot légvédelmi rakéta és a hozzá tartozó felszerelések eladását Németországnak – jelentette be csütörtök este a Pentagon. " Ez kb. egy TELJES ÉVI termelése a muricai ipari óriásnak. " Hadd tegyem már hozzá - MI AZ, HOGY A GERMANISZTÁN NEM GYÁRT FÖLDI TELEPÍTÉSŰ, EURÓPAI NAGY HATÓTÁVÚ LÉGVÉDELMI RAKÉTÁT? Ja, gyárt. Az Aster családot, a franciákkal (olaszokkal, britekkel) közösen. AKKOR MIÉRT NEM AZT VESZIK?!?!?
B_kanya
2024. augusztus 16. 15:21
"magyarok2026VeressZoltán 2024. augusztus 16. 14:15 A retkes fajtádra ki lenne irigy rostás génselejt?:DDDDDDDDDDDDDDDDD" Íme, a proli náci, nácizik, "szalonrostásozik" és hát előző nevén ő volt a gecitolvaj... És sokadjára regisztrált vissza, mert még a Mandiner igen foghíjas és liberális moderátorait is kiakasztja. Érzed ugye, gecitolvaj, ezt érzed, mikor a munkácsi turulra gondolsz és a hohol nácikat dicsőíted (akiket amúgy Kurszknál is, a Donbaszban is épp széttrancsíroznak - sajnos átlag ukrán nagyfaterokkal együtt).
B_kanya
2024. augusztus 16. 14:45
"magyarok2026B_kanya 2024. augusztus 16. 14:11 Moszkváig menekültök Európa védői elöl, ruszkináci kula?:D" Oda ne meneküljenek EURÓPA ÁRULÓI ÉS ELLENSÉGEI, akik elvágták az orosz nyersanyagot és piacot az EU ipara elől ÉS ÁTJÁTSZOTTÁTOK KÍNÁNAK. Slave nulandisztán.
pandalala
2024. augusztus 16. 14:42
Előretolt helyőrség
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!