Megvádolták Kamala Harris alelnökjelöltjét, hogy hazudott a katonai múltjáról

2024. augusztus 08. 14:13

Ez az Egyesült Államokban egyébként bűncselekménynek minősülne.

2024. augusztus 08. 14:13
null

Nyitókép: Jim WATSON, Chris Kleponis / AFP

J. D. Vance, Donald Trump alelnökjelöltje azzal vádolta meg Kamala Harris kedden bejelentett harcostársát, Tim Walz minnesotai kormányzót, hogy hazudott a múltbeli katonai szolgálatának részleteiről – írja a Portfolio.

J. D. Vance ohiói szenátor négy évig tartó tengerészgyalogos karrierje során fél évig Irakban állomásozott, szerdán hevesen kritizálta Tim Walz demokrata alelnökjelölt katonai múltját. A minnesotai kormányzó 24 évig szolgált az állami nemzeti gárdában. A tüzérség tagjaként Olaszországba vezényelték az Egyesült Államok afganisztáni terrorizmusellenes műveleteinek segítése céljából, és belföldi természeti katasztrófák esetén is szolgált. 

Tim Walz, vajon mikor volt Ön valaha is háborúban?

– kérdezte Vance, majd hozzátette: „Egy napot sem töltött a frontvonalon. [...] Szégyellném magam a helyében, ha úgy hazudnék a katonai szolgálatomról, ahogy ő tette".

Vance azt is szemére vetette Walznak, hogy mikor az egységét kivezényelték Irakba, ő inkább otthagyta a sereget hogy politikai karrierjéra koncentráljon, így bajtársai nélküle mentek harcolni.

 

Összesen 159 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
figyelő4322
2024. augusztus 09. 00:38
Valahogy nem is meglepő, hogy a valaha is induló LEGSZÉLSŐSÉGESEBB Dem. párti elnökjelölt a lehető LEGSZÉLSŐSÉGESEBB alelnökjelöltet választotta ki magának. Ez a Tim Walz, aki Minnesota Állam kormányzója, konzervatívok között leginkább Tampon Tim néven ismert. Ugyanis arról is hírhedt, hogy az ő rendeletére tettek be tamponos dobozokat FIÚK toilette-jébe iskolákban! Hiszen ugye a libernyákok szerint fiúknak is joguk van menstruálni, hiszen egyenlőség van, vagy mi a szösz... Lehet, hogy összekacsintott az EU libernyákjaival, akik végül deklarálták, hogy mostantól fogva Ajrópában a férfiak is szülhetnek. Talán Elon Musk rájött valamire, amikor arról beszélt, hogy a WOKE VÍRUS vitte el a fiát... Csak remélhetjük, hogy ez a vírus az amúgy is labilis agyú emberkéket fertőzi meg...
Oldalkosár
2024. augusztus 08. 18:37
Ezt a büdös kurvát állandóan a kötelező hollywood-i mosollyal az arcán kell mutatni? Annyirra képmutató, annyira álszent. A demokrácia, a jogállam védelmezői, miközben csúsztatják le a középosztályt.
rorshock
2024. augusztus 08. 18:19
Hiányzol Tommaso! -Rasputin-
manitowoc
2024. augusztus 08. 16:54
Mondja azt Walz, hogy "családi legendárium"-ról van szó, akkor még elnöknek is okés lenne. (Legalábbis nálunk.) (:-)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!