Megdöbbentették Rómát: nehéz elhinni, mit talált a háza előtt egy maffiaellenes aktivista Olaszországban

2024. augusztus 27. 18:32

Így üzenhetett egy maffiacsalád az ellenfelének.

2024. augusztus 27. 18:32
Coffin manufacturer

Nyitókép: Guido Kirchner / AFP

Róma egyik legismertebb bűnszervezete, a Casamonica család ismételten megdöbbentette a várost, amikor egy fekete koporsót hagytak egy maffiaellenes aktivista, Tiziana Ronzio otthona előtt. 

Ronzio a Toripiubella nevű, a maffia ellen küzdő csoport elnöke, amely a Tor Bella Monaca kerületben tevékenykedik, nem először néz szembe hasonló fenyegetésekkel. A csoport fő célja a bűnözői csoportok elleni küzdelem és a helyi lakosok védelme – tudósít a CNN.

Ronzio elmondta, hogy bár a koporsó látványa kezdetben nem rémítette meg, később rájött, hogy ez egy komoly fenyegetés a Casamonica család részéről.

Az aktivista kifejtette, hogy az ilyen „ostoba” cselekedetek csak még inkább megerősítik elhatározását, hogy folytassa munkáját a bűnözők elleni küzdelemben. A rendőrség jelenleg ujjlenyomatokat keres a koporsón, miközben folytatják a nyomozást az ügyben.

A Casamonica klán régóta ismert brutális módszereiről és fényűző életmódjáról, amelyet a hatóságok több alkalommal is feltártak. 

A családhoz kötődő villákban korábban aranyozott medencéket és rejtett készpénztárolókat találtak. A családot a legkülönbözőbb bűncselekményekkel, köztük zsarolással és gyilkossággal is összefüggésbe hozták. 

A klán jelenleg több mint ezer taggal rendelkezik, és több tucatnyi tagja ellen folyik eljárás különféle bűncselekmények miatt.

A koporsós fenyegetés óriási felháborodást keltett Rómában, számos politikai csoport és helyi vezető nyilvánosan kifejezte támogatását Ronzio mellett. Roberto Gualtieri, Róma polgármestere kijelentette, hogy a város és annak vezetése továbbra is kiáll Ronzio mellett, és nem engednek a maffia által alkalmazott megfélemlítési taktikáknak. Az eset újabb bizonyítéka annak, hogy a Casamonica klán továbbra is jelentős fenyegetést jelent a város közbiztonságára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lobodi
2024. augusztus 31. 01:13
Az a fejlett, fényes nyugat...koszlott cigányok.
Upuaut
2024. augusztus 28. 08:32
Rájuk néztem. Ez egy cigány banda.
faramuci
2024. augusztus 28. 08:04
Nem fenyegetés.Abban evezett át tíz feka a tengeren......😁
kir2vik
2024. augusztus 28. 07:26
Legjobb lenne, ha magától öngyilkos lenne. Ismerve a maffia módszereit...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!