Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Kárpátaljai magyarokat használ fel az ukrán maffia

2024. május 30. 07:13

A háború kitörése óta Kárpátalján keresztül terjeszkedik hazánkban az ukrán maffia, többek között telefonos csalásokat szervezve.

2024. május 30. 07:13
Overhead,Hacker,In,Hood,Working,At,Computer,And,Mobile,Phone

Nyitókép: Shutterstock

Az elszaporodó online csalások és az adathalászat legyőzésére az Országos Rendőr-főkapitányság Mátrix projekt néven háromszáz új szakemberrel minden eddiginél nagyobb szabású harcot indított a kiberbűnözők ellen. Ezúttal nem pusztán magányos vagy kisebb csoportokban működő hekkerekről van szó, hanem Ukrajnából, a háború zűrzavarát kihasználva ide érkező nehézsúlyú netes csalókról is. Akik előszeretettel környékeznek meg kárpátaljai magyarokat is.

A bűnözők az online csalásokhoz az adathalászat során megszerzett banki adatokat használják fel, de más személyes adatot is begyűjtenek például zsaroláshoz.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?
Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!