Letartóztatták a CitizenGO csapatát Párizsban az „állítsák meg a keresztények elleni támadásokat” kampány miatt

2024. augusztus 08. 10:08

„A francia kormány engedélye nélkül” demonstráltak.

2024. augusztus 08. 10:08
null

Nyitókép: CitizenGO Magyarország Facebook-oldala

2024. augusztus 5-én, hétfőn este Párizsban a francia rendőrség letartóztatta a CitizenGO munkatársait, és lefoglalta kampánybuszukat, amely az olimpia keresztényellenes cselekményei ellen tiltakozott, és a StopAttacksOnChristians.org weboldalt népszerűsítette – olvasható a szervezet sajtóközleményében. 

A CitizenGO petíciója és a hozzá kapcsolódó buszos kampánya, amelyet közel 400 000 aláíró és több ezer adományozó támogatott, a párizsi olimpiai játékok keresztényellenes nyitóünnepsége ellen tiltakozott. Elmondásuk szerint az „Állítsák meg a keresztények elleni támadásokat” feliratú busz reggel 9 órától probléma nélkül közlekedett Párizs utcáin, amikor este 7 órakor fegyveres rendőrök állították meg. A kampány résztvevőit letartóztatták, és a rendőrőrsre, majd egy másik biztosított létesítménybe szállították őket.

Bilincsben tartották és bűnözőkkel közös cellákba zárták őket. Bűnözőkként kezelték őket is, megfosztották őket a külvilággal való kommunikáció lehetőségétől, és személyes ügyvédet sem fogadhattak. 

Ezenkívül pszichológiai nyomásnak és hosszabb fogva tartással való fenyegetésnek is ki voltak téve. Néhányan közülük az éjszakát élelem és víz nélkül töltötték.

Azt írják: a CitizenGO ügyvédjének jelentős nyomásgyakorlása volt szükséges a szabadon bocsátásukhoz, amely csak kedden hajnali 4 óra után történt meg. Aláhúzzák: a busz egész nap számos rendőr mellett haladt el probléma nélkül. 

„Lehetetlen a demonstráció bejelentésének elmulasztásával kapcsolatos bűncselekményt megállapítani, mert nincs demonstráció egyetlen jármű jelenlétében. 

Az ügyészség a törvényt a végletekig feszegette, hogy megállítsa a buszt, és korlátozza szólásszabadságukat. Ráadásul az eljárás szabálytalan volt”

– tette hozzá a szervezet ügyvédje. 


 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. augusztus 09. 10:34
Nevetséges a Macron kormány akciója. Letartóztattak egy autóbuszt, miközben nem képes megfékezni az Antifa és a migráns gettó bandák gyújtogatós, kirakatbetörős rendszeres randalírozásait. Azt a beteg és eltorzult lelkivilágú bandát kellett volna kipenderíteni az Olimpia rendezvényeiről, amelyik valóban sértőn és provokatíven gúnyolta a kereszténység és az olimpia nemes jelképeit.
Gullwing
2024. augusztus 09. 10:30
Csak a libcsi, kretén, deviancia terjeszthető, tessék már megtanulni! Nálam szív lapát ingyé... használatáról oktatás.
letsgobrandon-2
2024. augusztus 09. 10:27
Párizs európa Mekkája
Leskelődő
2024. augusztus 08. 17:55
Ha igazán alapos munkát akarnának végezni a bolsi-náci franciák, akkor azt a majd négyzázezer embert is le kéne tartóztatniuk, akik aláírták a keresztények vegzálása ellen szóló CitizenGO petíciót. Persze, nem akarok ötleteket adni nekik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!