Lesújtó vélemény Nyugatról: senki nem akarja a pénzét arra szánni, hogy Ukrajnát újraépítse

2024. augusztus 06. 09:34

A Wall Street Journal szerint sem Washingtonnak, sem Európának nem fűlik a foga ahhoz, hogy adófizetői milliárdokat adjanak oda Zelenszkijnek.

2024. augusztus 06. 09:34
null

Nyitókép: Genya Ssavilov / AFP

Sem az Egyesült Államoknak és az Európai Unió országainak nem fűlik foga ahhoz, hogy finanszírozzák Ukrajna konfliktus utáni újjáépítését. Ezt a véleményt Max Primorac, az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynökségének (USAID) volt operatív igazgatója fogalmazta meg a Wall Street Journal hasábjain. 

A volt USAID-tisztviselő szerint Ukrajna újjáépítéséhez akár mintegy ezer milliárd dollárra is szükség lehet, 

mindehhez azonban a kijevi hatóságoknak több lépést kell megtenniük.

Primorats szerint a kormánynak különösen gazdasági reformokat kell végrehajtania, és mintegy 3500, a „korrupcióhoz hozzájáruló” állami vállalatot kell privatizálnia vagy felszámolnia. Emellett Ukrajnát arra kell majd ösztönözni, hogy „nyissa meg energia-, mezőgazdasági, technológiai és védelmi ágazatát az amerikai befektetők előtt” – véli.

 

Összesen 155 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Alberto
2024. augusztus 06. 23:02
...meg utolag ....postosan ök , Blackrock mondtak be elöször/hoztak játékba, ezt a hihetetlen 1000 milliárdos összeget is...
Alberto
2024. augusztus 06. 22:59
.....mar megint meg akarnak etetgetni bennünket...„nyissa meg energia-, mezőgazdasági, technológiai és védelmi ágazatát az amerikai befektetők előtt..." ehhez annyit hogy eddig mar vagy 2 előleges , Ukrajna felepitesi konferenciát rendeztek a Nyugatiak ,az utolsót éppen Kijevben , a világ legnagyobb befektető cége , a "Blackrock" vezetésével ...amugy az ukrán mezögazdasagban közismerten mar reg befektetett a vilag 3 legnagyobb, (termeszetesen USA illetőségű ) agrár cége /befekteteöje ...az ö kezükben van mar a "jo , zsíros ukrán termőföldeknek 1/3 -a ...a Blackrock amúgy természetesen a másik , a "romboló" oldalon is jót keres a hadiipari befektetéseivel ....valojaban ök azok akik a homályos háttérböl ,láthatatlanul irányítják a nyugati világ geo-politikai / gazdasági mozgását ...rohadt,lelketlen , elvetemült "1G" -k....
survivor
2024. augusztus 06. 15:31
alexandrosz-2 Antiszemita geci. És buta ,mint a segg.....
survivor
2024. augusztus 06. 15:30
„nyissa meg energia-, mezőgazdasági, technológiai és védelmi ágazatát az amerikai befektetők előtt A lényeg. 1000 milliárd dollár az pics az EUSA-nak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!