Lelassultak és egyre sebezhetőbbek az előrenyomuló ukránok

2024. augusztus 16. 16:03

A BBC szerint az ukránok beássák magukat és kiépítik a védelmet az oroszokkal szemben.

2024. augusztus 16. 16:03
null

Nyitókép:  Florent VERGNES / AFP

 

Az ukrán csapatok előrenyomulása Oroszország területére az elmúlt napokban jelentősen lelassult, és hamarosan elérkezhet az a pont, amikor teljesen megállnak – számolt be a BBC. Bár az ukrán erők csak 50 km-re vannak a saját határuktól, a további előrehaladás komoly logisztikai kihívásokat fog jelenteni, különösen a lőszer, élelem és üzemanyag utánpótlása terén.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem ezek a kihívások nem jelentik azonban a legnagyobb akadályt.

 A legnagyobb aggodalomra az ad okot számukra, hogy Ukrajnának meg kell tartania az eddig elért területeket, elegendő ideig ahhoz, hogy politikailag komoly problémát okozzon Vlagyimir Putyin számára, és jelentős terhet rójon az orosz erőkre.

Most az látható, hogy az ukránok megerősítik pozícióikat és védelmi vonalakat építenek ki. 

Ezek a védelmi állások azonban hamarosan az orosz támadások célpontjaivá válhatnak. 

Moszkva már közzétett videókat, amelyekben az orosz légierő irányított bombákkal támadja az ukrán állásokat a határ túloldalán, hasonló fegyverekkel, amelyek pusztító hatást fejtettek ki Kelet-Ukrajnában.

Justin Crump, a brit hadsereg egykori tisztje szerint az idő múlásával az ukrán erők egyre inkább sebezhetővé válnak az orosz támadásokkal szemben a határ túloldalán. Emellett az orosz hadsereg egyre nagyobb eséllyel támadhatja meg Ukrajna ellátási vonalait. Erre hatékonyabban a légierőt használhatja.

Az ukrán támadás kezdeti morális lendülete hamar el fog párologni, ha az előrenyomulás egy újabb, elhúzódó, statikus harccá alakul át. 

Ez nemcsak a harctéri eredményekre, hanem az ukrán közvéleményre is komoly hatást gyakorolhat. Az elhúzódó háború mindkét fél számára kimerítő, és az ukrán erők számára egyre nagyobb kihívást jelent majd az elért eredmények megtartása.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tferenc-2
2024. augusztus 16. 21:28
Ez az ásd el magad hadművelet. Vegyük már észre, hogy az orosz hadsereg lassan és biztosan halad előre a nyugati frontszakaszokon. Az ukrán elit egységeket utánpótlásukkal együtt meg leköti a saját területén lokalizálva cca 800 km2-en, akik nagyon kellenének a nyugati fontszakaszon. Ezért nem adnak az NKE-en doktorátust, hogy ezt észrevegyük. Lehet ezt így úgy magyarázni, várom a végeredményt.
europész
2024. augusztus 16. 20:40
Beássák magukat? A gyalogsági ásóval kotornak egy lövészteknőt.Könnyű lesz betemetni őket.
kombinator-0
2024. augusztus 16. 20:35
halkan jegyzem meg, hogy ha nincs elég ukrán katona az ukrán oldalon, akkor az oroszba benyomult eleje hiába megy előre, nem lesz aki kövesse ... ez pont olyan, mint a kolbásztöltés ... ha hátul nem nyomják az anyagot a bélbe, akkor az eleje sem megy tovább ... bruhahaha
johannluipigus
2024. augusztus 16. 20:10
Lajajakab11 az anyjával szokott szexelni, ha van pénze viagrára.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!