Kiborultak az ukrán katonák a sajátjaikra: míg Oroszországban hódítanak, elengedték Kelet-Ukrajna kezét

2024. augusztus 16. 07:12

Az egyik magas rangú ukrán katona szerint az oroszok nyomulnak előre, miközben az ő készleteik egyre csak fogynak, nincs utánpótlás.

2024. augusztus 16. 07:12
Military mobility of Ukrainian soldiers continue in Donetsk Oblast

Nyitókép: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU / Anadolu via AFP

Interjút adott a Politicónak Ivan Szekacs, az ukrán 110-es számú gépesített dandár szóvivője, aki részletesen beszélt arról, hogy messze nem rózsás a helyzet a keleti fronton, szavai szerint egyre nagyobb intenzitással nyomulnak előre az oroszok. Úgy fogalmazott, hogy a korábban megszokottnál jóval kevesebb lőszer és utánpótlás jut a védekező ukrán egységeknek, mióta Kijev támadást indított Oroszország ellen Kurszk régióban. 

Szavai szerint egy nap alatt az oroszok két falul is elfoglaltak Donyeck megyében, másik négyben pedig törtnek előre.

Az ukrán hadsereg nem titkolt célja Kurszk megtámadásával, hogy megnehezítsék az orosz hadsereg logisztikai utánpótlását, hogy így bírják rá őket a távozásra a Donbaszból.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 211 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. augusztus 16. 12:43
A 110-es dandár az az egység, amelyik 2 éven át védte Avgyijevkát, de a végén az oroszok szó szerint szétverték őket - a dandár több mint fele meghalt, megsebesült vagy fogságba esett az ottani csat utolsó hetében. A jelek szerint most másodszor is beáldozta őket az ukrán hadvezetés ill. Zelenszkij.
EX_Terminator
2024. augusztus 16. 10:34
Az a gond az Oroszok védelmének gyengeségvel, hogy a kihasználásához túl sok erőforrást kell átirányítaniuk ami a védelem összeomlásához vezethet. És az Oroszok tudnak honnan egységeket keríteni, a luk betömésére, de ez az ukránokról már nem mondható el. Ez egy olyan játszma amin csak veszteni lehet.
Zsolt75
2024. augusztus 16. 10:15
No beszarán. Ahogy egyre kevesebben lesztek, egyre több lőszer jut majd fejenként. Urrááá! Szeláví ukrajnyi!
survivor
2024. augusztus 16. 10:11
Milyen lenne mondjuk egy kis a.csa.az előre törő ukik MÖGÉ ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!