Két tűz között: Washington és Moszkva is megüzente, mit vár el Magyarországtól

2024. augusztus 30. 11:03

Tovább tart a vita a lefoglalt orosz vagyon sorsáról: az Egyesült Államok garanciákat követel a magyar vétó megkerülésére, Oroszország viszont törvénytelenséget és lopást emleget.

2024. augusztus 30. 11:03
null

Nyitókép: AFP/Gavriil Grigorov

A zárolt orosz eszközökből származó bevételek felhasználásáról szóló megállapodás késik, mivel Washington szilárdabb biztosítékokat keres arra vonatkozóan, hogy az Európai Unió a magyar ellenállással szemben is képes lesz megújítani a szankciós intézkedéseket – írja a Bloomberg.

Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője azt ígérte,

keresi a módját annak, hogyan lehetne megkerülni Magyarország vétóját.

Eközben az orosz Kommerszant a Kremlt idézve azt írja, egyszerű lopás, hogy az Európai Unió Ukrajnának utalja tovább a Moszkvától lefoglalt vagyont, ennek pedig súlyos következményei lesznek. Dmitrij Peszkov, Vlagyimir Putyin szóvivője határozottan azt üzente az EU-tagállamoknak, hogy ne asszisztáljanak ehhez a törvénytelenséghez.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. szeptember 01. 13:44
"az Európai Unió Ukrajnának utalja tovább a Moszkvától lefoglalt vagyont" Nem látnak abból a nyomik semmit, hiteltörlesztésként levonják tőlük, tényleg mezei lopás.
Zolt
2024. szeptember 01. 06:30
Valamit még megemlítenék. Eddig 100% jogos volt az ujránok védekezése az oroszok ellen. Viszont jogszerűtlen magatartast követtek el az oroszorszag elleni támadással. Jeleleg jogilag nem kellene minden támogatást megtagadni a zarokt vagyont feloldani? Elvileg ez lenne a hivatalos és jogszerű ami nemzetközi szinten elfogadható és jogos.Helyettevalami jogszerűtlenségen goondolkoznak...
Zolt
2024. szeptember 01. 06:14
Ez elég necces dolog. Mivel nem összehozható terrorizmussal elvileg az orosz vagyon,így elvileg terrorizmust követnének el.Másrészt hiteltelenné válhat az euro is. Elvileg utána london és brüssze fog kapni egy erős csomagot válaszként. Kérdés itt megáll ,rájönnek mint anno japán ,hogy ahogy az usaval ugy az orosszal sem szabad packázni.Vagy kereesztbe kasul elpusztitják a föld jelentős részét. Talán inkább gondolkoznának.Hisz még az usa kimaradt volna a szórásból. Ez is csak egy elméleti lehetőség,ahol aki előbb üt az van nyeregbe,ha jó helyre üt.
Akitlosz
2024. augusztus 30. 17:37
"Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője azt ígérte, keresi a módját annak, hogyan lehetne megkerülni Magyarország vétóját." Véletlenül elgépelik a dátumot a Magyarországnak küldött meghívón, így aki nincsen ott ő vétózni sem fog. A hibáért felelős gépírónőt természetesen kirúgják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!