Így nézett ki Jézus Krisztus a mesterséges intelligencia szerint

2024. augusztus 29. 09:42

Az AI friss kutatási eredmények alapján dolgozott, ami cáfolja azt az állítást, hogy a torinói lepel hamisítvány lenne.

2024. augusztus 29. 09:42
null

Nyitókép: Daily Express / Midjourney AI

A Heritage magazinban nemrégiben közölt eredmények alapján a torinói lepel hiteles ereklyének számít, és nem hamisítvány, ahogy azt korábban a kutatók hitték. Liberato de Caro olasz kutató és csoportja a lepel vászonszálaiban található lencellulóz „széles látószögű röntgenszórással” végzett elemzése lehetővé tette a szálak szerkezeti degradációjának vizsgálatát és a kor megbecsülését, ez alapján pedig a lepel valóban Krisztus korából származik. Az olasz kutató szerint a korábbi, 1988-ból származó tanulmányok (melyek hamisítványként bélyegezték a leplet, és 1260-1390 közé datálták) nem megbízhatóak, mivel szennyeződött mintákat vizsgáltak. 

A torinói lepel a keresztény világ egyik legismertebb ereklyéje, azon ugyanis egy emberi arc lenyomata látható, a több évszázados hiedelem úgy tartja, ezzel a lepellel takarták le Jézus Krisztust, miután keresztre feszítették. 

Az új vizsgálatok nyomán segítségül hívták a mesterséges intelligenciát is, amely az eredmények alapján generált egy képet arról, hogyan nézhetett ki Jézus Krisztus, lásd nyitóképünkön.

(via Daily Express, Catholic Weekly)

 

Összesen 213 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
canadian-deplorable
2024. szeptember 11. 15:25
Carbon teszt bizonyította, hogy a torinói lepel 14-ik századi. Nem Jézus lenyomata van rajta.
orion8
2024. augusztus 30. 08:21
Több apróság is ellentmond annak hogy ez Jézust ábrázolja de ami számomra elég meggyőző hogy bűnügyi kórboncnokok rekonstruálták hogy keresztre feszítés után hogyan folyik le a vér és összehasonlították a lepel nyomaival. A következtetés: ezek nem egy keresztre feszített ember lenyomatai.
billysparks
2024. augusztus 30. 05:17
Úgy néz ki, mint Raszputyin.
kishal
2024. augusztus 30. 00:20
Nekem azért necces ez a lepel (és minden hasonló ábrázolás), mert az ószövetségi törvények kimondják a férfinak ne legyen hosszú haja. És Jézus a tanítványoknak azt az utasítást adta búcsúzóul, hogy tartsák be a törvényeket, a legkisebbeket is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!