„Hibáztatták valaha a magyarokat a szovjetek '56-os inváziójáért?” – így üzent Orbánnak Von der Leyen, majd csattanós választ kapott

2024. augusztus 30. 16:28

Az Európai Bizottság elnöke nem bírta ki, hogy ne magyarozzon egy jóízűt.

2024. augusztus 30. 16:28
VON DER LEYEN, Ursula

Fotó: MTI/EPA/Julien Warnand

Pénteken kezdetét vette a Prágában a GLOBSEC regionális biztonságpolitikai konferencia, ahol Ursula von der Leyen nyitóbeszédében azonnal betalálta Orbán Viktort. „Vannak politikusok az EU-ban, sőt, még ebben a régióban is, akik a háborúért nem a megszállót, hanem a megszállottat hibáztatják a háborúban. Nem Putyin vágyát a hatalomra, hanem Ukrajna szabadságvágyát okolják a történtekért” – fogalmazott az Európai Bizottság vezetője.

Ezért azt akarom kérdezni tőlük: hibáztatták valaha a magyarokat a szovjetek 1956-os inváziójáért?

– tette fel a kérdést, majd azt mondta, a Kreml viselkedése pont ugyanúgy jogsértő és rettenetes volt, akkor mint ahogy most is az.

Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója Facebook-oldalán azonnal reagált Von der Leyen szavaira:

„Senki nem okolja az ukránokat az orosz megszállás miatt, viszont minden józan gondolkodású ember okolja a nyugati háborúpárti elitet az elhibázott, felelőtlen, veszélyes és Európát hanyatlásba taszító politikáért” – írja Orbán.

Hozzátette: ilyen blődségeket hallva kellően paprikás hangulatban érkeztek Prágába a Globsec konferenciára. „Mi azért jöttünk, hogy a békéről beszéljünk, illetve arról, hogy ha Trump elnök megnyeri az amerikai választást, hogyan lesz újra béke Európában” – jegyezte meg.

Csak győzzük kivárni, amíg Európa háborúpárti elitje nem leszáll, hanem leesik a magas lóról…

– zárta bejegyzését.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 514 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2024. szeptember 09. 18:52
Ennek az Ursulának a börtönben lenne a helye a vakcina korrupciós ügye, valamint Európa tönkretételében való komoly szerepe miatt.
syphax
2024. szeptember 09. 06:55
Ez az urrrrschula egy tudatlan-tanulatlan, primitív, unintelligens, demagóg LÓTYÓ. (hiába van esetleg 4db. táciskolai diplomája...) A hamburgi Reeperbahn kirakatkúrvái okosabbak és tájékozottabbak ennél a konzumpicsánál 4 nagyságrenddel.
2024. szeptember 01. 09:46 Szerkesztve
A qrwa anyádat kedves Fonderlejen! Hol voltak a nyugati "nagyhatalmak" amikor becsukott szemmel nézték végig az 56-os forradalom ukrán katonákból álló leverését? Miért? Mert nekik így volt jó. Nekünk meg pont most így jó!
syphax
2024. szeptember 01. 04:32
SAVANYA MACA = URRSCHULA TEHÉN POFÁJA. LESZ MÉG SAVANYÁBB IS A NÉMETPICSA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!