Hiába figyelmeztette Németországot a Ryanair – kőkemény döntést hozott a fapados

2024. augusztus 27. 11:28

A 750 ezer ülőhely elvesztését könnyen megérezhetik majd az utasok.

2024. augusztus 27. 11:28
WizzAir Airbus A321 Departing From Eindhoven Airport

Nyitókép: Photo by Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Egész pontosan 20 százalékkal csökkenti a Berlin–Brandenburg repülőtéri forgalmát a Ryanair – írja a Reuters.

Ez a lépés összesen 750 ezer ülőhely elvesztését eredményezi.

A társaság azzal indokolja döntését, hogy a német kormány, valamint a repülőtér nem foglalkozott a magas belépési költségekkel. A leépítés következtében a Ryanair berlini repülőgépeinek száma kilencről hétre csökken, továbbá hat útvonalat is leépítenek – közölte a légitársaság.

A hírügynökség arról is beszámolt, hogy a Ryanair többször is figyelmeztetett már, csökkenti a berlini jelenlétét és más uniós országokba helyezi át kapacitásait, amennyiben Németország nem teljesíti követeléseit, többek között a légiközlekedési adó emelésének eltörlését és a légiforgalmi irányítási díjak csökkentését.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szemlelo-2
2024. augusztus 27. 15:35
Nem vagyok nagy barátja a nagyszájú O'Leary-nek, de amit a németek csinálnak, az bicskanyitogató. Nagy pofával állnak ki a piacgazdaságért, az igazságos piaci versenyért, de a repülésben mindent megtesznek azért, hogy a Lufthansának Németországban ne lehessen konkurenciája. Frankfurtban és Münchenben már eljátszották ezt. O'Leary megtámadta őket, mert nem engedték ide be a fapadosokat. Az EU kötelezte a németeket, hogy tegye lehetővé az olcsó légitársaságokat Frankfurtban és Münchenben. Akkor egy rövid ideig volt Wizzair Budapestről is és Ryanair több angol városból. Aztán villámgyorsan annyira megemelték a reptéri illetékeket, hogy a fapadosok kénytelenek voltak kivonulni. Az Lufthansa pedig simán emelhette az árakat, hiszen egyedül maradt. Most úgy látszik, ez következik Berlinnel is.
alexandrosz-2
2024. augusztus 27. 14:29
Zsarol a geci ír? Nocsak, nocsak. Elhúzhat a fos társaságával a gecibe. Majd lesz a helyére más.
zavulon
2024. augusztus 27. 13:25
Hogy kerül a nyúlhoz a puska?
aaabbbccc
2024. augusztus 27. 12:18
en pont nemsokara repulok Berlinbe aztan vissza es mar igyis alig lehetett talalni repulojaratot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!