Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Ferihegyen rekedtek az éjjel a Ryanair utasai

2024. június 28. 16:35

De több Wizz Air-járattal is problémák akadtak.

2024. június 28. 16:35
null

Nyitókép: Facebook

Több olaszországi városból Budapestre induló Wizz Air-járattal is problémák akadtak az elmúlt napokban – írta meg az Index. A lap egyik olvasójának beszámolója szerint a Bariból a magyar fővárosba tartó gép ismeretlen okok miatt nem indult el, így 240-en rekedtek a repülőtéren az éjszakára szállás és tájékoztatás nélkül. A sajtóhírek szerint azonban egy Milánóból induló járattal is hasonló gondok akadtak. 

Ugyanígy jártak azok is, akik a Ryanair Palermóba és Algheróba induló járataira vásároltak jegyet. Ők a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren töltötték az éjszakát. Az Index egyik olvasója pénteken délután küldött szerkesztőségnek egy levelet, amelyben azt írta: csütörtökön a Ryanair 19:30-kor Palermóba induló járatával (FR2020) szeretett volna másodmagával elutazni, de már Ferihegyre megérkezve feltűnt nekik, hogy 

rengetegen várakoznak a repülőtéren.

Elmondása szerint a tömeget eleinte azzal indokolta, hogy turistaszezon van, azonban idővel egyre gyanúsabb lett nekik, hogy semelyik sor nem mozdul előrébb, és egyre több járatnál kezdtek kiírni késéseket. Mint írta, ekkor már három órája várakoztak, majd további másfél óra késést jelentettek be a járatukra. Lassan bezártak az üzletek is, 

így étlen-szomjan maradtak a repülőtéren.

„Ekkor elkezdtek bejelenteni pár járattörlést, ami már gyanús volt. Sok helyről azt hallottuk, hogy egy nagy viharra való tekintettel történik mindez, ami 21:00 környéken meg is érkezett, de nagyjából fél óráig tartott, utána csak szemerkélt” – fogalmazott az Index olvasója.

Hat óra késés után törölték a járatot

Elmondása szerint ezalatt semmilyen tájékoztatást nem kaptak, és további másfél órával kitolták a járatuk indulását. Majd éjfél körül, csaknem hat óra várakozás után megérkezett egy busz, és az utasok elkezdhettek beszállni. A gépen ülve, a pilótától kapták az „egyetlen normális” tájékoztatást, aki elnézést kért tőlük, és elmondta, hogy hamarosan elindulnak. 

Ez azonban nem így lett.

Hajnali 1-2 óra körül leszállították az utasokat a gépről, és egy busszal visszavitték őket a terminálba, ahol kiderült, hogy nem csak ennek a járatnak az utasai jártak rosszul, ugyanis a Ryanair Alghero–Budapest-járatával is hasonló gondok akadtak.

 

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2024. június 29. 09:15
EZEK A FAPADOS SZAROK ENNYIT TUDNAK!!!!
auditorium
2024. június 29. 07:07
jNyári főszezon van, iszonyű nagy a légiforgalom az autósforgalmon kivül. Éppen a tegnapi nemzetközi sajtó foglalkozott a témával, miért késnek a gépek ? Részben a rengeteg fapados járat miatt is. Általában egy nap 6x repülnek ide-oda, most 1Ox, tehát elég egy vihar, technikai probléma, ittas-drogos utas, későn érkező v. egészségi problémákkal felszálló utas és máris késik egy járat, ami után dominó effektusként késnek a többi járatok is. Mi lenne a megoldás ? Jól felemelni a TICKET árát és csak a jómóduak utazzanak (ahogy régen) és csökkenteni a járatok számát, ill. korszerűsiteni, gyorsitani Kelet-Európa vasúthálózatát.
sexykitty-101
2024. június 28. 23:39
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­e­­l­­­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­­­p­u­­­n­c­­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
alexandrosz-2
2024. június 28. 23:37 Szerkesztve
Ha lenne fogyasztóvedelem és tisztességes törvényhozás, nem lennének ilyen gondok, mert szarrá büntetnék a rohadék zsidókat a szemétkedéseikért, az átbaszott utasaik pedig tömött pénztárcával lennének kárpótolva amiért ismét átbaszták, megszívatták őket. De nincs se fogyasztovédelem, se tisztességes törvényhozás a zsidó gyarmatokon. Röhögő, aljas, pofátlan és vérgazdag zsidóból sajnos egyre több. Megérdemeljük, mert hagyjuk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!