Háborúra készülnek az izraeli földalatti kórházban

2024. augusztus 07. 10:51

A létesítményben több mint 2000 ágy található.

2024. augusztus 07. 10:51
Hospital's car park turned into emergency care service in Israel's Haifa

Nyitókép: Ibrahim Kamal Hamad / ANADOLU / Anadolu via AFP

Mélyen az észak-izraeli Haifa városa alatt egy hatalmas földalatti kórház található. Betonfalai között ágyak százai és százai sorakoznak – írja a BBC.

Vannak műtők, egy szülészeti osztály, és a sarkokban felhalmozott orvosi felszerelések. A Rambam Orvosi Központ a 2006-os izraeli-hezbollah háború után ásatta ki ezt a bunkert.

Nem sokkal az október 7-i Hamász-támadások és az azt követő izraeli gázai katonai akció után készenlétben áll. A létesítményben több mint 2000 ágy található. 

Ezt is ajánljuk a témában

Egy Izrael elleni nagyobb támadás esetén a föld feletti egészségügyi központból és más közeli kórházakból venné át a meglévő betegeket. 

Mivel a Hamász politikai vezetőjének, Iszmáel Haníjehnek és a Hezbollah vezető parancsnokának, Fuad Shukrnak a múlt heti meggyilkolását követően egy átfogó regionális háború veszélye fenyeget, az itteni orvosok azt mondják, hogy felkészültek egy Haifa elleni nagyszabású támadásra.

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. augusztus 07. 16:27
Hiába bújnak patkányként a föld alá, a végzetük utoléri őket. Az apartheid zsidó terrorállam el lesz pusztítva.
c458716
2024. augusztus 07. 12:46
A zsidók túlbecsülik önmagukat és alábecsülik az arabokat. Én max. még 5 évet jósolok Izraelnek. Hamarosan vége lesz tiszavirág életû pályafutásának.
Box Hill
2024. augusztus 07. 12:20
Már amikor a tervezés ötlete felvetődött az is háborúra készülődés volt.
B_kanya
2024. augusztus 07. 12:17
Ha az olaj nem lenne ilyen fontos, meg az izraeli atom, kit érdekelne. "Mivel a Hamász politikai vezetőjének, Iszmáel Haníjehnek és a Hezbollah vezető parancsnokának, Fuad Shukrnak a múlt heti meggyilkolását követően egy átfogó regionális háború veszélye fenyeget, " Ezt Bibi úr elcseszte - akár parancsot adott rá, akár nélküle csinálták és nem tudta megakadályozni. Ha az izraeli kormánytagokat és parancsnokokat öldösnék...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!