Ha Milák Kristóf nem énekel és sír a Himnusz alatt, akkor már nem is szeretjük?

2024. augusztus 05. 06:54

Az olimpiát megelőző időszak rosszízű nyilatkozatai és komment cunamija bizony képesek fals megvilágításban helyezni a dolgokat.

2024. augusztus 05. 06:54
LEN European Aquatics Championships 2022
Fodor Sándor
Nyugat.hu

Nyitókép: Massimo Insabato/Archivio Massimo Insabato/Mondadori Portfolio via Getty Images

„Aztán az eredményhirdetéskor megint jöttek a gerjesztett feltételezések. Hogy mutat-e érzelmeket, énekli-e, sír-e majd a Himnusz alatt? És ha nem, akkor mi van? Akkor már nem is szeretjük? Furcsa egy világ.

Aki úgy gondolta, hogy nem lesznek Kristófnak érzelmei, az mivel magyarázza, hogy hősünk hosszasan megölelte az egyik éremátadót, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárt? Nekem ne mondja senki, hogy ez az ölelés a hatalomnak szólt. Kristóf és Ádám ugyanis – mint a közvetítésből megtudtuk – több, mint 7 éve szívbéli barátok. Vagyis az ölelés a barátságnak szólt, annak, hogy Ádám, mint barát is Kristóf mellett állt az elmúlt években. Vagy már ebbe is muszáj valamit belemagyarázni. És ha már sírás, nem sírás. Aki figyelt láthatta, hogy Kristóf a Himnusz alatt a jobb öklét a szívéhez emelte, a szöveget bár nem ordította, de láthatóan mondta és azt is lehetett látni, hogy a szeme nem látványosan ugyan, de könnybe lábadt. Hitem szerint befelé sírt. Vagy ez elképzelhetetlen dolog? Befelé sírni? Azoknak biztos, akik minden percben kifelé élik az életüket.

Most sem nyilatkozott? Nagyképű? Nem. Kétszeres olimpiai bajnok. Ennél többet ezen az estén nem nagyon tehetett. És azt hiszem, ennyi bőven elég ahhoz, hogy szívből szeressük és büszkék legyünk rá, és általa büszkék legyünk magunkra, büszkék legyünk a magyarságunkra. Hiszem, hogy eljön az idő, amikor elmondja mi miért történt úgy, ahogy történt. Tiszteljük meg annyival, mint önálló, szabad személyiséget, öntörvényű embert, hogy megvárjuk, amíg szólni akar. Addig elég, ha szeretjük és szurkolunk neki a következő világversenyeken.

Addig érjük be annyival:
Milák Kristóf, a Budapest Honvéd versenyzője kétszeres olimpiai bajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, a mi fiúnk és büszkeségünk.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kokrowatz-0
2024. augusztus 05. 17:16
lassan érik a kérdés: miláknak van-e párttagkönyve? szerintem nincs, és ez nem tetszik sokaknak.
Perczel Éva
2024. augusztus 05. 14:35
Ez a fickó (Fodor) csak trollkodik. Ámbár akár úszhatott is volna, és netán még érmet is szerezhetett volna, de egyszerűbb csak undok, álnok írásokat terjeszteni.
balbako_
2024. augusztus 05. 14:35
Milák egy visszafogott személyiség. Érzékeny ezért békén kell hagyni. Amúgy igenis énekelte a himnuszt és nagyon mély érzelmeket tükrözött az arca.
2024. augusztus 05. 12:29 Szerkesztve
Énekelte a himnuszt. Büszke magyarként állt a dobogon. Egyik oldalnak sem kell ebből nagy politikai ügyet csinálni. Ha nem lenne neki fontos a magyarsága, már megoldotta volna, hogy ne magyar színekben versenyezzen, nagyobb pénzért. De nem tette. Az, hogy nem szereti a nyílvánosságot, magánügye. Ami az edzőre és rá vonatkozik, oldják meg ők. A baloldal mellé lő, he ezt meg akarja lovagolni. Nem érdekel milyen vitái vannak a sportvezetőivel és hogy nem szalad nyilatkozni. Ez legyen azoknak az ügye, akiket érint. Hogy a bulvársajtó meg van rá sértődve, megértem, de nem érdekel. Tiszteljük milákot. Így szertjük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!