Gigászi erdőtűz pusztít Horvátországban, le kellett zárni a tenger melletti autópályát (VIDEÓ)

2024. augusztus 06. 15:02

Már egy repülőgépet is be kellett vetni az oltásban.

2024. augusztus 06. 15:02
null

Nyitókép: Jure Makovec / AFP

A Horvát Autóklub jelentette, hogy kedd dél körül lezárták az autópályát a forgalom elől Sibeniknél, miután a város fölött tűz ütött ki – írja a helyi sajtó. A Kornatiban keletkezett tüzet időközben eloltották, de a sibeniki tűzoltóknak továbbra nincs nyugalmuk: kigyulladt az erdő a Jadranska magistrala felett, Sibenik településen.

Az első információk szerint a Kamenar melletti fenyves ég. Bár a házakat még nem fenyegeti veszély, a tűz Rokići falu közelében van, ahol hamarosan megszűnik az áram. Az Index.hr tudósítása szerint Volimir Milošević tűzoltóparancsnok azt nyilatkozta, hogy minden rendelkezésre álló tűzoltó erő a földön van, egy repülőgép is részt vesz már az oltásban.

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. augusztus 06. 19:58
nempolitizálok, általánosságban hülyeségeket beszélsz. Közvetlen szállásadónál foglalj, minimum 20%-ot spórolsz. Köves? Menj oda, ahol aprókavicsos, nem lesz tele a segged homokkal, de sok homokos strand is van, ha szereted a homokot takarítani. Árak. 10.000 - 12.000 ft/éj/fő Makarska riviéra közvetlen szállásadónál! Hol szálsz meg ennyiért bárhol Hazánkban. Bolti és éttermi árak, minimálisan magasabb Horvát, de összesenben is valóban drágább valamivel, de már elnézést, olyan tájakat, strandokat, történelmi látni valókat látsz, amit sok helyen nem. Azért megéri oda utazni, hogy tiszta tengervízben lazulj, tele programokkal, finom tengeri herkentyűkkel, szép tájakban gyönyörködj. Olasz is drága, szlovénia még drágább, görög meg hosszú út, ha kocsival mész. Arról nem beszélve, hogy a zsaruk büntetnek ezerrel bármiért is, csak szedjék a pénzt. Ennek ellenére, hajrá Magyarország! Ki tudja, lehet hogy lesz még Dubrovnik újra Magyarországé :-)
nempolitizalok-0
2024. augusztus 06. 19:42
Elkerülöm a horvátokat. Köves tengerpart bármiféle infrastruktúra nélkül, parkolni nem lehet, a balatoninál LÉNYEGESEN magasabb árak. Nem tudom ki találta ki, hogy a balcsi árai magasabbak, de 10 éve sem voltak magasabbak, nem hogy most. Nekem Olaszország, Görögország sokkal jobban bejön. Jövőre pedig Bulgáriát próbálom ki.
wopeti
2024. augusztus 06. 18:55
Hát ja.
anegy_
2024. augusztus 06. 15:33
Állítólag 4 hsz van előttem. Én jelenleg egyet sem látok. Kedves Mandi, csak nem a qrvátok áll a függöny mögött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!