Ennek a fele sem tréfa: felkészültek Izraelben egy iráni támadásra

2024. augusztus 01. 17:30

Számos külföldi légitársaság törölte Tel-Avivba tartó járatait, mert Irán támadással fenyegette meg a zsidó államot.

2024. augusztus 01. 17:30

Nyitókép: AFP

Az izraeli hadsereg (IDF) utasítására, iráni támadástól tartva bezártak több tucatnyi olyat gyárat Észak-Izraelben – a szíriai és a libanoni határtól 40 kilométeres távolságon belül –, amelyben veszélyes anyagokkal, például ammóniával dolgoznak.

Az IDF elővigyázatossági intézkedésként figyelemmel kíséri és korlátozza a veszélyes anyagok szállítását is az ország északi határvidékén, mert ha rakétatámadás éri a szállító járműveket, az súlyos kárt okozhat.

A polgári védelem folyamatos kapcsolatot tart fenn az összes gyárral, és közösen értékeli a helyzetet a helyi hatóságokkal és a környezetvédelmi minisztériummal”

– közölte a katonai szóvivő.

Számos külföldi légitársaság törölte Tel-Avivba tartó járatait, mert Irán támadással fenyegette meg a zsidó államot Iszmáil Haníjénak, a Hamász politikai vezetőjének minapi teheráni megölése miatt. Az amerikai United és a Delta, a német Lufthansa, az osztrák Austrian Airlines, a belga Brussels Airlines és az Air India is törölte járatait. Emiatt becslések szerint várhatóan izraeliek tízezrei rekednek külföldön.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 166 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. augusztus 02. 07:19
Az olajmonarchiák inkább pénzelnek, mint háborúznak. Ugyanakor palesztineket egyetlen arab állam sem enged be, beleértve Egyiptomot. Vajon miért?
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 01. 21:22
Az a térség előbb utóbb berobban. Nem csak Irán pénzeli a folyamatot. Az olajországok nélkül sem a Hamasz, sem a Hezbollah nem tudna háborúzni.
Nasi12
2024. augusztus 01. 20:39
Törökország durvább lenne. Jordánián keresztül.
Mandiner444hu
2024. augusztus 01. 19:52
Vihar a biliben
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!