Először utazott Zelenszkij az ukrán határvidékre a kurszki betörés óta

2024. augusztus 23. 19:14

„Egy újabb település a kurszki régióban már ukrán ellenőrzés alatt áll, és feltöltöttük a cserealapot” – írta Zelenszkij az X-en.

2024. augusztus 23. 19:14
null

Nyitókép: Handout / UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE / AFP

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először látogatott el a határ menti területre azóta, hogy erői e hónap elején meglepetésszerű offenzívát indítottak az oroszországi Kurszk térségében – számolt be az Euronews. Zelenszkij katonai tisztviselőkkel Szumiban beszélgetve elmondta, hogy a kurszki új hadifoglyok segítenek majd egy „cserealap” létrehozásában, amelyet az elfogott ukránokért cserélnének el.

„gy újabb település a kurszki régióban már ukrán ellenőrzés alatt áll, és feltöltöttük a cserealapot” 

– írta Zelenszkij az X-en, miután meghallgatta országa legfőbb katonai parancsnokának, Olekszandr Szirszkijnek a jelentését. Zelenszkij nem nevezte meg az újonnan elfoglalt falut, és nem lépett át Oroszországba, amit Moszkva provokációnak tekintene. Korábban azt mondta, hogy Ukrajna nem tervezi a terület hosszú távú megszállását, de egy pufferzónát akar létrehozni, hogy megakadályozza a további támadásokat arról a területről Ukrajna felé.

Zelenszkij elmondta, hogy az augusztus 6-án indított kurszki bevonulás csökkentette az orosz ágyúzást és a polgári áldozatok számát Szumi térségében. Emellett Ukrajna több orosz területet vett ellenőrzése alá, mint amennyit Oroszországnak egész évben sikerült Ukrajnában.

A főparancsnok beszámolt a műveleti helyzetről az összes aktív harci zónában, különös tekintettel a legnehezebb frontterületekre. Konkrétan a védelem megerősítésére tett lépésekről a Toretszki és Pokrovszki irányban. Emellett a Kurszki területen egy újabb település került ukrán ellenőrzés alá, és feltöltöttük a cserealapot” – írta az ukrán elnök.

 

 

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Stingary76
2024. augusztus 24. 08:06
Cserealap... atyaég. A hülye debilje.
Akitlosz
2024. augusztus 24. 00:01
"Toretszki" Az anglomán héberek nem tudnak oroszul. Torecki magyarul.
BAJA
2024. augusztus 23. 22:45
Röhejes a mondolat. Kránia A határvidék
magyarok2026
2024. augusztus 23. 21:29
Orkszopó náciknak kuss a neve!:DDDDDDDDDD Az Európai Bizottság elutasította a magyar kormány kérését, nem tárgyalnak az ukránokkal A Lukoil elleni szankció a Bizottság szerint nem fenyegeti az ellátásbiztonságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!