Egyre nagyobb a pánik Washingtonban: Biden összehívta a nemzetbiztonsági kabinetet

2024. augusztus 06. 06:11

Antony Blinken külügyminiszter szerint a kormány tisztviselői „éjjel-nappal” a helyzet eszkalációjának megakadályozásán dolgoznak.

2024. augusztus 06. 06:11
President Biden Returns To The White House For A Briefing On Iran-Israel.

Nyitókép: Andrew Leyden/NurPhoto via Getty Images

Joe Biden amerikai elnök hétfőn sürgős ülésre hívta össze a nemzetbiztonsági kabinet tagjait, ugyanis Washingtonban egyre nagyobb aggodalom övezi az Irán által Izrael ellen indított esetleges támadást – írta meg a BBC.

A találkozót követően Joe Biden bejelentette, hogy tájékoztatást kapott a kabinettől az Izrael támogatására vonatkozó előkészületekről, amennyiben az országot támadás érné. Antony Blinken külügyminiszter hozzátette, hogy az amerikai tisztviselők „éjjel-nappal” a helyzet eszkalációjának megakadályozásán dolgoznak.

Friss információkat kaptunk az Irán és megbízottjai által jelentett fenyegetésekről, a regionális feszültségek de-eszkalálására irányuló diplomáciai erőfeszítésekről, valamint az Izrael támogatására irányuló előkészületekről, ha ismét támadás érné

– írta Blinken az X-en, majd hozzátette, hogy az egyeztetésen „megvitatták azokat a lépéseket, amelyeket az amerikai erők védelmére és a személyzet elleni bármilyen támadásra való reagálnak »az általunk választott módon és helyen«”.

Korábban Blinken az üggyel kapcsolatban azt nyilatkozta a sajtónak, hogy az amerikai tisztviselők 

intenzív diplomáciát folytatnak nagyjából éjjel-nappal, egy nagyon egyszerű üzenettel: Minden félnek tartózkodnia kell az eszkalációtól”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cassi
2024. augusztus 06. 13:24
Ez eddig 2 háború, de lehet több. Biztos Xi is elgondolkozva nézegeti Tajvan térképét. Mikor, ha nem most?
2024. augusztus 06. 12:16 Szerkesztve
A marson fagyott vizet találtak, ami sérti nemzetbiztonságomat.😀 De mintha a Voyager ürszonda is talált volna valamit a naprendszeren kívül ami a vizipisztolyom elökapására ingerel.😀
eljolesz
2024. augusztus 06. 12:11
Vajon honnan tudta Hugyos Józsi, hogy létezik nemzetbiztonsági kabinet és azt ő összehívhatja?
cutcopy
2024. augusztus 06. 10:19
Nahát, Bidenék félnek az eszkalációtól..? Akkor miért csinálják..?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!