Danke, Merkel! – keményen üzenték a solingeni lakosok a migráns hátterű terrortámadás után

2024. augusztus 25. 18:48

Csak ünnepelni akartunk, aztán jött a halál – olvasható az egyik kartonpapírból készült táblán.

2024. augusztus 25. 18:48
Aftermath OF Solingen Attack

Nyitókép: Ying Tang / NurPhoto / AFP

Solingen a pénteki városi fesztiválon elkövetett késes támadás áldozatait gyászolja: két nappal azután, hogy egy iszlamista migráns megölt három embert a városi fesztiválon és megsebesített nyolc másikat, a solingeniek támogatást és vigaszt keresnek – írja a Magyar Nemzet.

Vasárnap délelőtt a protestáns közösség ökumenikus istentiszteletre hívta az embereket a városi templomba – nem messze a bűncselekmény helyszínétől.

Sokan plüssállatokat, leveleket és egyéb tárgyakat helyeztek el a bűncselekmény helyszínének közelében.

Csak ünnepelni akartunk, aztán jött a halál

– olvasható az egyik kartonpapírból készült táblán.

Miért?

– tette fel a kérdést egy másik felirat. A gyászba azonban a migrációs politikával kapcsolatos düh is vegyül, mivel az elkövető egy szíriai, akit Bulgáriába kellett volna kitoloncolni, de bujkálni kezdett.

Köszönjük, Angela Merkel és zöldpártiak

– olvasható az emlékhelyen elhelyezett táblán. Emlékezetes, a 2015-ös nagy migrációs hullám idején Angela Merkel migránspárti politikája miatt áramlottak százezrek Németországba. Azóta számos terrortámadás történt országszerte, a késes támadások pedig mindennapossá váltak. A gyászolók a Zöldek pártnak is üzentek, a képviselőik ugyanis a migráció további fokozása mellett kardoskodnak a kormánykoalíción belül.

Szombat este Solingen sétálóutcájában imaórát tartottak, amelyen mintegy ezerötszáz ember vett részt. Ezt nyugodt zene kísérte. Sokan virágokkal és gyertyákkal érkeztek.

A város ma más, mint tegnap volt. Szinte lehetetlen szavakat találni

– mondta Michael Mohr, Solingen város esperese.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Nagy Ervin

Mandiner

Idézőjel

Aki nem látja az összefüggést a terrorcselekmények és az illegális bevándorlás között, az vagy vak, vagy hülye, vagy egy vak és hülye ideológia rabja.

 

Összesen 220 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zetor00g
2024. augusztus 26. 18:39
Plüssmacis-germániában végre megy az üzlet. Igaz, német gyerekeknek kéne adni a macikat, de nem születnek meg a gyerkőcök, hogy ne rongálják a drága levegőt. A migri gyereknek meg nem kell, ők nagykést kérnek ajándékba. Szidják Mürkült, de ők választották meg főnöküknek többször is. Minden ok! Nemde??!!
Phm045
2024. augusztus 26. 08:17
Elbasztátok. Több plüssmacit kellett volna adni nekik.............. A nagy jólétben elment az eszetek, mi szóltunk nektek időben (2015) , hogy ebből baj lesz, de ti köpködtetek minket. Újra és ujra beszavazzátok a hóhéraitokat a parlamentetekbe és az EP is egyaránt. Csak szólok ez még csak a kezet. Rövidesen kalasnyikovval fognak irtani benneteket és jó ha tudják, hogy mindegyik aki odamegy tudja használni......
Fregoli
2024. augusztus 26. 06:45
Büdös kurva kraut anyátok! Bulgáriába kellett volna kitolincolni???? Nem haza a picsába? Ti meghívjátok, aztán a bulgároknak adjàtok vissza a selejtet?!?!
bagira004
2024. augusztus 26. 02:24
Romlott nyugat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!