Búslakodhatnak a románok: kétmillió Ciuc-sört vontak ki a forgalomból

2024. augusztus 19. 15:57

Rozsdásak voltak a kupakok.

2024. augusztus 19. 15:57
null

Nyitókép: képernyőmentés, You TUbe 

Rozsdafoltokat találtak a fogyasztóvédők a Heineken Románia Rt által gyártott Ciuc márkájú sörösüvegek kupakján, így több mint 1,85 millió darabot vontak ki forgalomból – írja a Maszol.

A román fogyasztóvédelmi hatóság közleménye szerint azt követően tartottak ellenőrzést a cég négy romániai gyárában - Csíkszeredában, Craiován, Konstancán és Marosvásárhelyen, valamint a márka forgalmazóinál, hogy több fogyasztó jelezte, hogy kibontáskor derült ki, rozsdás kupakkal zárta le a gyártó a sört.

A fogyasztóvédelem 65.000 lejes bírságot szabott ki a gyártóra, és elrendelte, hogy a négy érintett tételhez tartozó söröket vonják ki a forgalomból és semmisítsék meg azokat. 

Az Országos Fogyasztóvédelmi Hatóság felhívja a vásárlók figyelmét, hogy ha rozsdás kupakot találnak az üveges sörön, bármilyen márkájú legyen is az, vigyék vissza az üzletbe, ahol a kereskedők kötelesek kicserélni vagy a termék árát megtéríteni. Amennyiben a kereskedő megtagadja ezt, a vásárló panaszt tehet a fogyasztóvédelemnél.

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
savrena
2024. augusztus 19. 23:55
Sört a bajorok meg a csehek tudnak főzni. Esetleg még a szászok.
rugbista
2024. augusztus 19. 17:14
A romániai sörök elég szarok, a legkevesebb, hogy a kupakjuk milyen. Igaz, a "közsörök", mint a Ciuc, az Ursus vagy a Timisoreana ihatóaknak mondhatók, de ott van a sok remek, ihatatlan Neumarkt, Bucegi, Ciucas, Bergenbier, Noroc stb. Kézműves sör alig kapható, Kolozsváron is nyomozni kell.
lacika-985
2024. augusztus 19. 16:57
Nem csak ezz az akárhány tételt kellene kivonni hanem az összes multis sörnek nevezett szart .
gilou-au-clavier
2024. augusztus 19. 16:56
Tehát nemcsak szar, és drága, hanem alapvető minőségi kifogások is vannak. Dehát magyar, akkó' má' csak fasza lehet! Bán csák a ma gyar tot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!