Brüsszelben foghatják a fejüket: Franciaország és Németország a magyarok oldalára állt

2024. augusztus 30. 09:30

Hiába tett meg mindent Josep Borrell annak érdekében, hogy szankciókat vezessenek be több izraeli miniszterrel szemben, az uniós külügyminiszterek Magyarország példáját követve elutasították a tervet.

2024. augusztus 30. 09:30
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Az uniós külügyminiszterek találkozóján Josep Borrell, az EU külügyi főképviselője arra próbálta rávenni a tagállamok döntéshozóit, hogy szankciókkal sújtsák az izraeli kormány több miniszterét – írja a Yedioth Ahronoth.

A tervet az első perctől ellenezte a magyar kormány, a voksoláson pedig végül Németország és Franciaország is Izrael mellé állt.

A lap hangsúlyozza, Borrell javaslata kudarcot vallott, hiszen nem csupán azok a tagállamok, azaz Magyarország és Csehország álltak Izrael oldalára, amelyek ezt a leggyakrabban megteszik, hanem az olykor kritikus németek és franciák is.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
papalimapapa
2024. szeptember 01. 12:39
Borell egy a demencia határán toporgó, intellektuálisan értékelhetetlen, metálisan instabil nulla figura, egy báb. Ideje lenne eltakarítani az EU vezető testületeinek még a közeléből is!
llnnhegyi
2024. augusztus 31. 09:24
Spanyolországban is élnek brutális "nácik " ! Borell ilyen! Ursula és Metsola botrányos hibájából került oda. Borell takarodj!!
ubulka57-2
2024. augusztus 31. 07:30
Nem a "magyarok", hanem Izrael oldalára álltak. A többi szavazat hogy alakult? Ennyit illett volna megnézni és közölni az eredeti cikket szemléző személynek.
TMATMA
2024. augusztus 31. 06:45
Az EU már régen nem a demokrácia hanem a buta diktatúra otthona. "Nincs vége amíg a hölgy énekel." Nincs vége ha az olyan idióták is szóhoz jutnak és hatalommal bírnak mint Borrell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!