Breaking: Irán a következő 24-48 órában megtámadhatja Izraelt!

2024. augusztus 05. 05:47

Izrael megelőző csapást mérhet!

2024. augusztus 05. 05:47
null

Nyitókép: Facebook

A The Times of Israel arról ír, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter a G7-országok képviselőinek elmondta: Washington szerint a következő 24-48 órában Irán támadást indíthat Izrael ellen – írja az Axios a telefonbeszélgetésről tájékozott forrásokra hivatkozva.

A jelentés szerint az Egyesült Államok a térségben a csökkenteni próbálta feszültséget, hogy megakadályozza egy totális háború kirobbanását. Mivel 

az Egyesült Államok úgy véli, hogy a Hezbollah és a Hamász vezető tisztségviselőinek múlt heti meggyilkolása után elkerülhetetlen egy iráni támadás,

Blinken elmondta a telefonbeszélgetésen részt vevő tisztviselőknek: a nyomásgyakorlás Teheránra, hogy korlátozza támadását, a legjobb módja jelenleg a regionális háború elkerülésének.

Blinken elmondta, hogy az USA nem ismeri a tervezett iráni támadás pontos időpontját, de úgy véli, hogy az már hétfőn megkezdődhet.

Hangsúlyozzák: 

Izrael megelőző csapást mérhet Iránra, ha a hírszerzés azt mutatja, hogy a támadás küszöbön áll. 

Az izraeli miniszterelnökkel folytatott megbeszélésen a védelmi tisztviselők mérlegelik a lehetőségeket: szerintük a megelőző akció csak akkor lehetséges, ha teljes bizonyosságot nyer, hogy az Irán szándékairól szóló hírszerzési információk pontosak.

Közben Benjámin Netanjáhú óva intette Iránt, hogy megtámadja Izraelt.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Janika50
2024. augusztus 06. 08:25
Remélem ennek nem örőlnek és nem breaking! Van Magyar megfelelőjeami ami szebben hangzik.
Intruder
2024. augusztus 05. 19:50
Szar ügy. Isten óvja a harcoló feleket és egyszersmind gyújtson fényt az agyukban.
strz-123
2024. augusztus 05. 19:17
Izrael figyelmezteti Iránt, ne merjen visszaütni. Ahhoz a Közel_keleten csak Izraelnek van joga, hogy mindenféle hadüzenet nélkül szuverén országok ellen terrotámadásokat intézzen, bombázza a repülőtereiket, ilyesmi. Ha Irán vissza mer ütni a területén végrehajtott gyilkos támadások miatt, végre az egész világ láthatja hogy mennyire gonosz.
Lajoss
2024. augusztus 05. 16:20
Csodálkozik valaki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!