Az amerikaiak masszívan tagadják, hogy bármi közük lenne az ukránok támadásához

2024. augusztus 14. 22:00

Egyesült Államok kötelességének tartja Ukrajna további fegyveres támogatását az orosz agresszióval szembeni önvédelemhez.

2024. augusztus 14. 22:00
null

Nyitókép: Roman PILIPEY / AFP

Az amerikai külügyminisztérium állítása szerint az Egyesült Államok nem érintett az ukrán haderő által orosz területen végrehajtott területfoglaló hadműveletben, és nem vett részt annak tervezésében sem. Vedant Patel helyettes külügyi szóvivő szerdán sajtóértekezletén kijelentette, hogy 

az ukrán szándékokat illetően az amerikai illetékesek továbbra is tájékozódnak, de hozzátette, hogy az Egyesült Államok ukrajnai háborút érintő politikájában nincs változás. 

A helyettes szóvivő nem válaszolt arra a kérdésre, hogy az ukrán katonaság az orosz területen végrehajtott műveletei során bevet-e amerikai fegyvereket. 

Az illetékes megismételte, hogy az Egyesült Államok kötelességének tartja Ukrajna további fegyveres támogatását az orosz agresszióval szembeni önvédelemhez, és emlékeztetett arra, hogy a múlt héten újabb, ezúttal 125 millió dollár értékű katonai csomagról hozott döntést a kormány. 

(MTI)

 

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2024. augusztus 15. 17:54
mikor nem hazudott az USA? ...sunyi gecik
auditorium
2024. augusztus 15. 09:34
Nem fog kiderülni, ki állt a Nordstream 2 gázvezeték felrobbantása mögött, mert akkor felelősségre és kártéritésre lehetne fogni a felelős államot. Inkább egy ukrán búvárt vesznek elő, de ő egymaga nem lett volna képes fél tonna robbanóanyagot a tenger mélyén elhelyezni, főleg dán vizeken. Ahogy nem ismeretes a mai napig, kik kisérletezték ki a Coronavirust , csak a helyszint ismerjük: Wuhan. A nyomozást bizottságokkal elködösitették. Maradnak a denevérek.
MaBaker
2024. augusztus 15. 08:52
Akkor miért jönnek a videók arról, hogy jenki akcentusos angolok ordibálják az utasításokat !!!terepen, Oroszország területén belül!!! az ukrán lótifutiknak a falvak elfoglalásánál?!
Majdmegmondom
2024. augusztus 15. 07:34
Ki hitte volna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!