A magyarul tanuló németek panasza: „Minden reggel azt gondolom magamban, hogy ez nem lehet az otthonom"

2024. augusztus 13. 10:14

Szenvednek a tömeges migráció következményeitől Németországban, egyre többen az AfD-ben látják a megoldást, amelynek politikáját nem a szélsőjobboldalhoz, hanem a régi CDU-hoz hasonlítják.

2024. augusztus 13. 10:14
Burqa

Nyitókép: AFP/DPA/Peter Endig

Ezernél is több hozzászólás érkezett a Die Welt cikkéhez, amelyben a lap beszámol az AfD türingiai kampányeseményéről, ezek pedig mind egy irányba mutatnak: a németek boldogtalanok saját hazájukban, a fő problémát pedig a tömeges migráció okozza.

Ki hibáztatja azokat, akik az AfD-re akarnak szavazni? Bajorországban élek, amikor a belvároson át a munkahelyemre megyek, csak fejkendős nőket látok babakocsikkal. Minden reggel azt gondolom magamban, hogy ez nem lehet az otthonom

– panaszkodott egyikük.

A legtöbben ugyanígy látják, nem érzik magukat biztonságban a német városokban. A német válogatott és a Real Madrid legendás labdarúgója, a visszavonuló Toni Kroos is azt mondta, inkább marad a családjával Spanyolországban, mert nem engedné ki szívesen a lányát késő este egy németországi nagyvárosban.

Aki ma végigsétál bármelyik belvárosban, és nem érzi magát idegennek a saját hazájában, az vak

– szögezte le a Welt egyik olvasója, míg más azt hangsúlyozta, alapvetően nem kedveli az AfD politikusait, de a mindennapokban érzi, hogy valamit sürgősen tenni kell.

Akad, aki nem érti, hogy a Welt újságírója miért nevezi szélsőjobboldalinak a kampányesemény kijelentéseit, szerinte az AfD klasszikus CDU-politikát folytat az Angela Merkel előtti időkből, és ő inkább úgy fogalmazna, a józan ész kijelentései.

Nem véletlen, hogy egyre több német dönt úgy, hogy megtanul magyarul, de még Németország büszkesége is inkább Magyarországot választotta saját hazája helyett.

 

Összesen 297 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ullyses
2024. augusztus 14. 21:59
Lehet h nem magyarul hanem arabul kéne tanulniuk ! Ha voltak olyan okosak h beengedték a migránsokat, akkor oldják is meg, különben maguk után hozzák azon következményeket amik ott Deutschlandban már szemmel láthatóak. Szóval maradjanak csak otthon!
szilard666
2024. augusztus 14. 12:22
Magyarul tanulnak az izraeliek is ...
konfucius
2024. augusztus 14. 00:48
Otthon elbasztátok azzal, hogy nem szültetek gyerekeket, és hogy folyamatosan szar kormányokat választottatok. Most aztán ide ne gyertek bazmeg tömegével, nekünk is megcsinálni a szart! Otthon tessék rendet csinálni! Bizony, az a ti hazátok, ahol csadoros nők tolják a purdékat ezer és százezer és millió szám. Nem tetszik? Tessék megoldani!
yes_we_can
2024. augusztus 13. 21:28
Merkelnek börtönben a helye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!