A németek köszönetet mondtak Magyarországnak, és nagyon fontos ígéretet tettek

2024. augusztus 13. 09:21

Az AfD türingiai csúcsjelöltje hálás Orbán Viktornak a Nyugat-Európában sokat vitatott békemissziójáért, és azt ígérte, győzelme esetén azonnal megoldást keres a migrációs válságra.

2024. augusztus 13. 09:21
AfD summer party with top candidate Björn Höcke

Nyitókép: AFP/DPA/Bodo Schackow

Björn Höcke, az AfD csúcsjelöltje köszönetet mondott Orbán Viktornak a moszkvai, pekingi és washingtoni békemissziójáért, valamint bírálta a német kormány háborús propagandáját – írja a Die Welt a párt egyik kampányrendezvényéről tudósítva.

A politikus megjegyezte a türingiai gyűlésen, hogy választási győzelme esetén deportáló repülőgépeket bérelne, hogy a megtűrt migránsokat hazatoloncolják.

Tino Chrupalla, az AfD elnöke ugyancsak a magyar miniszterelnököt idézte, amikor arról beszélt, hogy az Északi Áramlat gázvezeték felrobbantása után Németország behódolt, és amerikai nyomásra hallgatólagosan elfogadta a támadást. A párt vezetője arra is rámutatott, hogy Oroszország Európa része, ezért elkerülhetetlen, hogy Németország kapcsolatban álljon vele.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

 

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2024. augusztus 13. 14:57
Pol Pet veszélyes. Éppen azért, mert egy erőszakos akarnok, erkölcsi nulla, áruló. A bolsevista szavazó szintén defektes: tehetségtelen, irigy, lusta, drogos, aberrált, perverz, stb... Megfelelnek egymásnak.
Reszelő Aladár
2024. augusztus 13. 11:31
Lassan békepártinak lenni egy szélsőséges álláspont lesz és állampolgári kötelesség oroszt ölni, aki pedig nem lenne hajlandó Putyint lepuffantani, az bűncselekmény.
SzkeptiKUSS
2024. augusztus 13. 11:07
Németországban dolgozni, Magyarországon enni és Jugoszláviában élni! Megvan ez még valakinek? Hova fejlődött a világ? Azóta Kelet-Európán, olaszokon kívül odaköltözött a muszlim világ. Ők már nagyrészt német állampolgárok, naná, hogy nem szavaz a többségük német hazafias pártra, ha ők sem akarnak már több beáramlást, akkor sem.
csapláros
2024. augusztus 13. 10:57
Novicsok-5Skywalker_bp 2024. augusztus 13. 09:57 • ..."Ez kb. olyan, minthogy a magyar emberek akarnak valamit. Tévedés, a kormány akarja, nem a magyar emberek. Mint Ukrajna területi integritása. Lófaszt érdekli őket az emberek véleménye."... MINDEN választó tisztában van azzal, hogy a LIBERÁLNÁCIKAT (mint amilyen a ballibbant nemzetáruló hazai ellenzéket is) lófaszt érdekli az emberek véleménye. Ezzel szemben, addig, amíg a kormány a választói akaratát valósítja meg, addig folyamatosan lesznek ÚJRAVÁLASZTVA. Így esik szerencsésen egybe a választói és a kormányakarat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!