A franciák keletre néztek, és elcsodálkoztak azon, amit Magyarországon láttak

2024. augusztus 16. 09:30

A magyar hátterű cégek fejlődését dicséri Franciaország első napilapja, amely leszögezte, immár hozzá kell szokni a keletről érkező pénzáramláshoz is.

2024. augusztus 16. 09:30
null

Nyitókép: AFP/Ludovic Marin

Közép- és Kelet-Európa továbbra is vonzó célpont marad a francia és nyugati befektetők számára, de hozzá kell szokni a keletről érkező pénzáramláshoz is – írja a Les Echos nyomtatott kiadása, amely a fúziós és felvásárlási ügyeket tekintette át.

Az OTP Bank egy sor felvásárlás után tizenkét országban van jelen, nettó eszközértéke háromszorosa a nyugati versenytársainak. A húsz éve alapított magyar légitársaság, a Wizz Air pedig tavaly 60 millió utast szállított

– csodálkozott rá az első francia napilap.

A fapados légitársaság egyébként – szintén a külföldi sajtó szerint – az orosz turisták Magyarországra érkezésében is jelentős szerepet játszik.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 284 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. augusztus 17. 18:54 Szerkesztve
Főorvos, várakozunk, még 4-en vannak előttünk, klíma van, sorra kerülünk. Csak úgy a semmiből sehonnan. Mutassa, mi volt, stb. A háziorvos a beutlóra leírta az előzményt. Jó, nem kell aggódni, van vérkeringés, két lábon távozhatok, de egy röntgent hipp-hopp itt csinálunk. És igen, hipp-hopp. Jó, nem látni semmi elváltozást, neuropatikus lehet a fájdalom. Borogassam tovább, meg fog javulni. Nem kell folyton a fájdamomra gondolni, el kell terelni a figyelmet. Ott a feleségem is. Mondom, asszony vetkőzz, melltartót majd leveszed, meg a bugyit. Már csak a figyelem terelése miatt. És meggyógyulok. Ennyit az egészségügyről.
masikhozzaszolo
2024. augusztus 17. 18:51 Szerkesztve
Írja itt valaki, hogy benéznek itt az egészségügybe, és csodálkoznak, miér nem mennek haza meghalni. Benéztem. A daibetológusom felhívtam, fáj a lábam, dagad. Jó küldjek fényképet. Küldtem, meg videót. Hát ez igen szar, ismer egy főorvost a Budakeszi új rehabon, az kifejezetten lábnéző ember. Nejem telefonálgat egy jó ideig, majd a nővérpult egyszer felveszi. Kedvesen, igen egy hét múlva pénteke de. 1015-re menjünk megnézi a főorvos. Kérdezem a dietetikus, mennyivel tartozunk. Á, természetesen semmi. (Magánrendelés, Anyagcsere központ) Megyünk. Csilivili új épület a Vadasparknál, klíma, 51 milliár Széchenyi tervből ellopva rá, klíma van. napelemes autótöltős parkoló, 38 milliós támogatás az itteni dolgozók nővérek szállásának energiakorszerűsítésére, felújítására, és még ennyi millió ide, oda, erre arra. Mind idelopva. folyt.
nempolitizalok-0
2024. augusztus 17. 17:49
Az is lehet, hogy Trianon és a bolsik nélkül mi csodálkoznánk rá, hogy a franciák is élnek.
Same
2024. augusztus 17. 12:31
Amit a magyar emberekkel a bankok megcsinálnak az a felháborító! Csoda hogy televannak a bankok pénzzel? Milyen magas a hitelek kamata. Ha valaki rámegy az idealista pont comra láthatja hogy a spanyoloknál 2,4% kamattal adják a lakáshitelt! Az átlag szegény ember van a legjobban megszivatva nálunk. Vajon igaz ez az a legenda? Csányi felveszi a 0%os 100 milliós hitelt magának, majd befekteti aminek a nyereségét szépen elrakja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!