A Davidson-ablak a legkorábbi időpontot jelenti, amikor Kína képessé válik elfoglalni Tajvant

2024. augusztus 28. 06:13

Tisztán lehet hallani a Davidson-ablak tengelyének a nyikorgását.

2024. augusztus 28. 06:13
null
Robert C. Castel
Robert C. Castel
Facebook

Nyitókép: Facebook

„A geopolitika tolvajnyelvében a Davidson-ablak a legkorábbi időpontot jelenti amikor Kína képessé válik katonai erővel elfoglalni Tajvant. Az álmoskönyvben ezt az időpontot általában 2027-re datálják.

Most, hogy a közel-keleti események miatt egyetlen repülőgép-hordozó harccsoport sem tartózkodik a csendes óceáni hadszintéren, tisztán lehet hallani a Davidson-ablak tengelyének a nyikorgását.”

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. augusztus 31. 20:53
Sosem fogja elfoglalni. Mindkét kina okult az ukrán testvérháborúból Káposzta technika lesz.
kukasmacska
2024. augusztus 28. 21:25
Nem pusztán az a kérdés, hogy katonailag el tudja-e foglalni, hanem az, hogy ennek milyen ára lenne nem pusztán katonailag, hanem politikai-gazdasági értelemben. Arról nem beszélve, hogy utána ott is kell maradniuk, egy 23 milliós területen, ahol egy invázió után kollektív gyűlölet övezné őket.
Jack Reynor
2024. augusztus 28. 20:07
Tajvan független ország, amhez Kínának semmi köze, ugyanúgy, ahogyan Szingapúr, Lichtenstein vagy Montenegro. Sőt, Kínáról joggal válhatna le a külső héja, amit csak megszálltak, Tibet, Mongólia és Ujguria.
Madasa Hatter
2024. augusztus 28. 15:38
Ideje lenne már nem foglalkozni ezzel a kérdéssel. Nincs két Kína. Egy Kína van. Ha Gyurcsány visszavonul Veszprém megyébe és kijelenti hogy független állam lesz Magyarország testében az mennyire reális? Na ezért nem ismerte el Tajvan önállóságát és államiságot meg az Egyesült Államok sem. Mert Tajvan nem független ország és nem másik Kína. A kínai hadsereg akkor fog bevonulni amikor akar és ehhez max mindenki kussolhat. Az Ő dolguk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!