Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Vlagyimir Putyin most elégedetten hátradőlhet a Kremlben

2024. július 05. 17:52

A vele szemben fellépő legnagyobb ellenfelei sorra veszítik el a választásokat és ezzel együtt a hatalmat.

2024. július 05. 17:52
PUTYIN, Vlagyimir
Bendarzsevszkij Anton
Bendarzsevszkij Anton
Facebook

Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Gunyejev

Vlagyimir Putyin most elégedetten hátradőlhet a Kremlben: az Ukrajna ellen indított orosz agresszió óta vele szemben fellépő legnagyobb ellenfelei sorra veszítik el a választásokat és ezzel együtt a hatalmat. Legutóbb a tegnapi parlamenti választások következtében a brit konzervatívok szenvedtek második világháború óta a legnagyobb vereségüket, miután 248 (!) helyet buktak a 650 fős parlamentben. A Munkáspárt 410 mandátummal tarolt, így Nagy-Britannia következő elnökét mától nem Rishi Sunaknak, hanem Keir Stermernek fogják hívni.

Néhány nappal ezelőtt a francia választásokon Emmanuel Macron pártja szenvedett katasztrofális vereséget, a Marine Le Pen féle Nemzeti Tömörülés rekord magas eredmény ért el. Bár maga Macron 2027-ig maradni fog, de ilyen parlamenti viszonyok mellett nem lesz könnyű dolga. Macron is ugyanúgy eltaktikázta és elszámolta magát, mint Sunak.

Tavaly év végén ezekhez hasonlóan Putyin másik megrögzött ellenfele, Jarosław Kaczyński és pártja veszítették el a lengyel választásokat 8 év után.

USA-ban kevesebb, mint 4 hónap múlva választanak elnököt, és Joe Biden újraválasztási esélyei egyre rosszabbak.

Németországban jövőre lesznek parlamenti választások, ahol a jelenlegi kancellár, Olaf Scholz aligha tudja megőrizni a pozícióját: pártja, az SPD a 2021-es választásokon szerzett eredményhez képest nagyjából a felére esett be.

Mindez Vlagyimir Putyinnal persze nem történhet meg – az elmúlt egy évtizedben Oroszországban az elnökválasztás csak egy, a társadalomnak szóló show műsor lett, ahol valódi ellenfelek nélküli, politikailag teljesen steril környezetben Putyinnak egyre magasabb számokat raknak össze. Az autokráciák előnye a demokráciákkal szemben…”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­­i­­ ­p­­­u­n­­c­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Megtalálta
2024. július 07. 12:59
Anton, te eddig milyen értékelhető elemzői munkát végeztél, ami feljogosít arra, hogy a te értékelésedet továbbra is bárki komolyan vegye? A kommentszekcióban több értelmes érv hangzott el ezalatt a bő 2 év alatt, mint amit te, meg az elvtársaid összesen összehordtatok mindenféle médiafelületen. Hogyan lehetséges ez?
nyúlgerinc
2024. július 07. 11:28
Anton! Húzzál haza Ukrajnába- vagy anyukád nemi szervébe -, ahol siránkozhatsz a többi hozzád hasonló faszszopóval együtt. Semmi keresnivalód a mi hazánkban.
connorj
2024. július 07. 08:59
pin.it/5pKmqIEDN
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!