Ukrán védelmi miniszter: Van tervünk, képesek vagyunk arra, hogy győzzünk

2024. július 11. 18:39

Hozzátette: Ukrajnának nagyobb légvédelemre van szüksége a polgári infrastruktúra megóvása érdekében.

2024. július 11. 18:39
null

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Ukrajnának van haditerve az orosz agresszió elleni harcra, de több fegyverre van szüksége – jelentette ki Rusztem Umerov ukrán védelmi miniszter Washingtonban, a Fox News televíziónak adott interjújában, amelyből az Ukrajinszka Pravda hírportál idézett csütörtökön. „Képesek vagyunk arra, hogy győzzünk. Van tervünk, és azt mondjuk, hogy több fegyverre van szükségünk. 

Sok idő vész kárba a habozás miatt, hogy adjanak-e fegyvereket nekünk, valamint az engedélyezésekre és a tilalmak feloldására” 

– fejtette ki a miniszter. Arra a kérdésre válaszolva, hisz-e abban, hogy a háború valaha is véget ér, Umerov azt mondta: „Képesek vagyunk győzni, és tudjuk, hogyan”. A kijevi Ohmatdit gyermekkórház elleni orosz rakétatámadást kommentálva megismételte, hogy Ukrajnának nagyobb légvédelemre van szüksége a polgári infrastruktúra megóvása érdekében.

Az ukrán katasztrófavédelmi szolgálat honlapján azt közölte, hogy az orosz erők csütörtökön robbanószerkezetet dobtak egy drónról a déli Herszon megyében egy tűzoltóautóra, miközben az éppen egy orosz támadás okozta tüzet oltott a régióbeli Bilozerkában. A közlés szerint a tűzoltók nem sérültek meg, időben kijutottak a járműből. A katasztrófavédelem hozzátette: 24 órán belül 31 orosz ágyúzás okozta tüzet oltottak el: lakóházak, más épületek, autók és raktárak égtek.

(MTI)

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. július 12. 04:45
Ukrán védelmi miniszter: Van tervünk, képesek vagyunk arra, hogy győzzünk --- lrtem. Tudnátok ti ha akarnátok, csak az nem most van.
Patika
2024. július 12. 04:33
Amnesztia volt? Kiengedték a sittről ezt a rosszarcú lóbogarat ?
Mich99
2024. július 11. 23:55
Milyen sunyi patkány ez a náci... A régi népmese háborús változatát adja elő: ő egy pompás levest fog főzni egy szögből – csak (Amerika és a többiek) adjanak hozzá ezt, meg azt, meg amazt...
zakar zoltán béla
2024. július 11. 21:01
Kan Kő
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!