Újra migrációs válság van a finn-orosz határon

2024. július 12. 11:02

Moszkvát vádolja Helsinki.

2024. július 12. 11:02
null

Fotó: ALESSANDRO RAMPAZZO / AFP

Ezres nagyságrendben érkeztek migránsok Oroszország felől Finnország határára, új válságot okozva. 

Helsinki az eset kapcsán Moszkvát vádolja a migráció fegyverként való felhasználásával,

az orosz vezetés ugyanakkor tagadja a vádakat.

Finnország jobboldali kormánya Petteri Orpo vezetésével most a parlament elé terjesztette a jogszabályt, hogy az orosz határ felől érkező menedékkérőket 

a finn határőrök visszafordíthassák Oroszországba. 

Jobboldali kormányzati politikusok szerint azért is szükség van erre a lépésre, mert szerintük Moszkva ha akarná, napok vagy hetek alatt migránsok tömegeit tudná a finn határra irányítani.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Doki53
2024. július 12. 17:45
De mi az a kerítés ott?
Málaga21
2024. július 12. 15:33
Őket is megbassza az eu 200000000 euróra?
lendvaiildiko
2024. július 12. 14:42
xenofóbok.
lajajakab11
2024. július 12. 14:26 Szerkesztve
******************************************************************* ******************************************************************* ** ** MINDEN moszkovitának INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! ** ** Körönként prémium VODKA " KREMLin Special Metanol " grátisz! ** ** ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! ** ** Haladóknak noviCSOKI ! ** ** ** »»»» KGB RAJONGÓKNAK BAJKÁL-TÚRA GULAG-ÖRÖKLAKÁSSAL! «««« ** ** ** mordor ura, a mű-cár parancsa: VILÁG PROLETÁRJAI EGYESÜLJETEK! ** ** ** !!! Kizárólag a FÉLkegyelmű prolik válaszoljanak !!! ** ** ******************************************************************* *******************************************************************
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!