Újabb volt orosz vezetőre csaptak le Moszkvában

2024. július 26. 18:15

Korrupcióval vádolják, de valójában egész más ok húzódik a letartóztatása hátterében.

2024. július 26. 18:15
null

Nyitókép: Kirill Zykov / Reuters

Letartóztatták Moszkvában Dimitrij Bulgakovot, aki majdnem 15 éven át szolgált, mint katonai logisztikáért felelős védelmi miniszterhelyettes, egészen 2022 szeptemberéig, amikor is elbocsátották. A Guardian szerint pénteken vették őt őrizetbe az FBSZ emberei, Bulgakov a hírek szerint most a hírhedt Lefortovo börtönben van.

Hivatalosan korrupcióval vádolják, ám a háború kitörését követően számos kritika érte az orosz hadsereg logisztikai problémáit illetően. 

A vádak szerint az orosz csapatokat nem látták el rendesen, ami megakasztotta az offenzívát Ukrajnában.

A tisztogatás, amelynek most ő is áldozatául esett, április 23-án kezdődött Timur Ivanov, egy másik veterán védelmi miniszterhelyettes sokakat sokkoló letartóztatásával. Ezután néhány hét leforgása alatt négy másik vezető védelmi tisztviselőt tartóztattak le korrupciós vádakkal. Vlagyimir Putyin eközben menesztette régi védelmi miniszterét, Szergej Sojgut is, akit a közgazdász Andrej Belusov váltott a poszton.

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­k­e­­­l­­­d­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­­p­­u­n­c­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. július 26. 18:35
"Hivatalosan korrupcióval vádolják, ám a háború kitörését követően számos kritika érte az orosz hadsereg logisztikai problémáit illetően. " Na és az nem lehet, hogy a kettő összefügg? Korrupció igen könnyen tud logisztikai problémát okozni.
steinamanger-2
2024. július 26. 18:21
Örüljön hogy nem esett ki valami ablakon vagy nem kapott poloniumos teát. Arrafelé ez a divat ha valaki nem teljesen seggnyaló. Megáll az eszem hogy valakik ma Magyarországon ezt sírják vissza vagyis ezt a rendszert akarják idehozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!