Újabb pénzmegvonással fenyegeti Magyarországot az Európai Bizottság biztosa

2024. július 25. 07:07

Didier Reynders nem zárja ki jogállamisági mechanizmus alkalmazását.

2024. július 25. 07:07
null

Nyitókép: Dursun Aydemir / Anadolu Agency / AFP

„Az Európai Bizottság (EB) nem zárja ki, hogy a szuverenitásvédelmi törvénnyel kapcsolatban is alkalmazni fogja a felzárkóztatási (kohéziós) támogatások odaítéléséhez kötött feltételrendszert” – mondta a Népszava kérdésére Didier Reynders, az EB igazságügyi biztosa az idei jogállamisági jelentésről szóló háttérbeszélgetésen.

Ez a gyakorlatban újabb pénzmegvonást jelent, írja a hírről beszámoló 24.hu. A Népszava tudósítása szerint Reynders emlékeztetett: több mint egy évvel ezelőtt hasonló döntést hoztak az úgynevezett gyermekvédelmi törvény és több más, „az EU alapértékeit sértő magyarországi jogszabály miatt”.

Az EB ezért jelenleg nagyjából 2,4 milliárd eurót blokkol a Magyarországnak járó kohéziós forrásokból. 

A jelenlegi költségvetési ciklusban bevezetett feltételrendszer lényege – írta a lap – hogy a tagállamok csak akkor részesülhetnek az EU fejlesztési támogatásaiból, ha felhasználásuk során tiszteletben tartják a közösen elfogadott szabályokat és a közösség Alapjogi Chartájának az előírásait. A szuverenitásvédelmi törvénnyel szemben idén februárban elindított kötelezettségszegési eljárásban az EB azonban éppen azt állapította meg, hogy sérti az EU demokratikus értékeit. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A törvény szerintük szembemegy az EU Alapjogi Chartájában foglalt több alapvető joggal, közöttük a magán- és családi élet tiszteletben tartásához, illetve a személyes adatok védelméhez való joggal, valamint a véleménynyilvánítás és a tájékozódás szabadságával, az egyesülési szabadsággal.

 

Összesen 882 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­­ ­­­s­­­z­e­­x­i­ ­­p­­­u­n­­c­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­𝐍
Mich99
2024. július 27. 10:34
A komcsi Népszara unszolására...
solothurn
2024. július 25. 21:36 Szerkesztve
@trash5 2024. július 25. 13:08 Nomen est omen! hagyták ránk az ókori rómaiak, A "trash" azt jelenti ánglusúl hogy "szemét" Ès valóban te egy szemét ember vagy, az "orbángyülölö" agyad pedig egy rakás brüsszelisztánban aszalt szar! A qurva anyádnál öntsed ki a frusztrációidat (vagy verd ki) nem pedig itt!
solothurn
2024. július 25. 21:29 Szerkesztve
Térjünk vissza egy percre a múltba! Fidesz (akkor még EPP tag) kontra EPP elnökség, weberpatkánnyal az élen. Ez az anyab@szó majom, Reynders egyike volt a "HÁROM BÖLCSNEK" aki feladatúl kapta hogy jelentést írjon Magyarországról és javasolja hogy "megengedjék-e" a Fidesznek az EPP /európai néppárt, sorosfütyiszopó/ tagságot vagy inkább kidobják?! Akkoriban a másik anyab@szó, Alexander Stubb, fingagyú finn miniszterelnök volt a leghangosabb szószólója a Fidesz eltávolításának. Tehát a helyzet azóta is változatlan hacsak nem az változott hogy az EPP még lelkesebben leszopja olykor a vén Sorost meg annak buzi fiacskáját, a "trónörököst" !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!