Újabb észak-koreai szemétlufi hullám csapott le – ezúttal szöuli elnöki rezidenciát is eltalálta

2024. július 24. 20:16

Egy közeli amerikai katonai bázis területén landolt.

2024. július 24. 20:16

Nyitókép: YONHAP / AFP

Észak-Korea szerdán szeméttel töltött léggömbök újabb hullámát küldte Dél-Koreába, de ezúttal a szemét egy része a szöuli dél-koreai elnöki rezidencia és egy közeli amerikai katonai bázis területén landolt, látszólag megzavarva néhány ottani műveletet – számolt be a CBS News. Yoon Suk Yeol elnök hivatala közölte, hogy valós időben figyelték a léggömbök repülési útvonalát, és „pontosan felmérték a leszállás helyét, majd biztonságosan intézkedtek, miután a léggömbök a tábor területére zuhantak”.

A hatóságok nem próbálták lelőni az elnöki épület felé tartó léggömböt, hogy ne okozzanak kárt, és mert akkor még nem volt világos, hogy mit szállíthatott a léggömb. Végül is ez csak újabb szemét volt, amely a közelmúltbeli észak-koreai léggömbkilövések mintáját követi a Déllel vívott propagandaharcban.

Az elnöki épülethez kivonuló vegyi, biológiai és radiológiai csapat arra a következtetésre jutott, hogy 

a tárgy nem volt veszélyes vagy szennyezett, ezért begyűjtöttük, és továbbra is figyelni fogjuk” 

– közölték a tisztviselők. Az elnöki hivatal nem jelentett be semmilyen változást a biztonsági szint tekintetében.

 

 

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­u­­­n­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Perczel Éva
2024. július 25. 07:24
Időről időre olvasható ilyen témájú hír. Ismerős? Az atombombát ígérő, végül csak saját szemetét hajigáló nadrágfestő párt elnök szintén ezt a Észak-koreai módszert alkalmazza.
files32
2024. július 25. 05:50
A szaros pelenkákat nem az útszélén kell kidobni?
kunfia1
2024. július 24. 23:39
Same 2024. július 24. 20:40 Küldhetnénk mi is a fuckránoknak pár teleszart zsákot!" Néhány zsákot az orbán családból...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!