Új alapító atyákat Európának!

2024. július 08. 08:10

A Patrióták Európáért szövetség megfelelő válasz a globalista kirekesztőknek.

2024. július 08. 08:10
New alliance of anti-EU and far-right parties from Austria, Hungary and Czech Republic in Vienna
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

Nyitókép: Askin Kiyagan/Anadolu via Getty Images

„Ha őszinték lennének, bevallanák, hogy a legegyszerűbb az lenne, ha eltávolítanák Magyarországot az unióból, vagy legalább a 7-es cikkelyt alkalmazva megvonnák a szavazati jogot tőlünk. Milyen megoldások maradtak számunkra ezek után az unióban?

Háromféle.

Egy: kilépünk az unióból, huxit, de ez alkalmatlan lépés lenne, érdekeink nem érvényesülhetnének soha többet.

Kettő: megpróbálnánk egy külön államszerződést kötni az unióval, mondjuk Norvégia vagy Svájc mintájára, csak mi bent maradnánk az unióban, viszont a lehető legszűkebbre szabnánk az együttműködés területeit, főként és dön­tően a gazdasági és kereskedelmi kapcsolatain­kat őriznénk meg az unióval, viszont minden más kérdésben nem engednénk beleszólást a brüsszeli elit számára a saját belügyeinkbe, illetve szuverenitásunkba. (Ez a megoldás szerintem nem zárható ki véglegesen, de ezt az idő dönti el és a fejlemények.)

Három: alternatív, új pártszövetséget hozunk létre, amelyik valójában már nem a bal-jobb megosztás mentén szerveződik (lásd a szocdem Fico vélhető belépését a Patrióták Európáért szövetségbe, vagy a liberális Babist), hanem a valójában meghatározó, globalista versus szuverenista törésvonal mentén. Ez történt most, és ez – ahogyan Orbán is fogalmazott – új korszak kezdete lehet az Európai Unióban.

Új alapító atyák jelentek meg Európa élvonalában, akik a kor szellemében új szövetséget hoztak létre.
Legyenek erősek, bátrak, kitartóak – mert ez mentheti meg az uniót és Európát! Ahogy Ady írta, legyünk »százszor bátrak és viharvertek« – sokkal inkább, mint megalázottak és alávetettek. Azt soha!”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dixtroy
2024. július 08. 10:02
Summáját írom Orbán bukásának - Ki akarták zárni a néppártból - előbb kilépett, mintsem soros szarját visszaengedje Budapestre - párton kívüliként kacérkodott vele az id és az ecr, de fostak bármit lépni - moslékunk örömtáncot tartott, hogy nem kell senkinek - szövetséget jelentett be aaz osztrákokkal, csehekkel - moslékunk örömtáncot lejtett, hogy úgysem fog sikerülni - összejött a frakcióhoz szükséges létszám és pártszám - moslékunk örömtáncot ül, hogy á, tök jelentéktelen az egész - Ma lesz valami bejelentés.. várhatóan az ID sorsa dől el - moslékunk örömtáncot nyal, hogy dejó, szétveri az ep jobboldalt Orbán úgy bukik meg, hogy folyton összejön neki, amit akart, és minden libernyák boldog. Azért ez valami!
Theorba
2024. július 08. 09:13
Ebből is látszik, milyen nehéz pártideológusnak lenni.
tolmacs-0
2024. július 08. 09:09
Tamás, új alapítóatyákat csak "új" választópogárok tudnának delegálni... (ami Európában történik, az az önsorsrontás magasiskolája, amiről bizony végső soron nem a politikusok tehetnek, hanem az ostoba, buta nép)
lauderstenonis-2
2024. július 08. 08:43 Szerkesztve
720-ból kb. 50 képviselővel fog rendelkezni a Putyinisták Európa Ellen frakció. Hatalmas erő :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!