Úgy tűnik, maradni akarnak: elkezdtek építkezni az oroszok az elfoglalt területeken

2024. július 25. 06:04

Vlagyimir Putyin kijelentette, hogy „az új régióknak” 2030-ra el kell érniük az összoroszországi életszínvonal-szintet a meghatározó mutatókban.

2024. július 25. 06:04
null

Nyitókép: MTI/EPA /Szputnyik/Orosz elnöki sajtós

Vlagyimir Putyin elnök egy, az Ukrajnától elcsatolt területek társadalmi-gazdasági fejlődéséről tartott szerdai tanácskozáson azt hangoztatta, hogy „az új régióknak” 2030-ra el kell érniük az összoroszországi életszínvonal-szintet a meghatározó mutatókban.

Ezeken a területeken több mint 3000 kilométernyi utat hoztak rendbe, és 62 többemeletes lakóház épült.

Az elnök szerint az elmúlt két év alatt a „szövetségi megrendelők” több mint 19 ezer létesítményen végeztek munkálatokat, az orosz bankok pedig több mint félezer fiókot és irodát nyitottak.

Szerdán az ukrán sajtó az ukrán katonai hírszerzésre hivatkozva arról cikkezett, hogy számítástechnikai szakembereknek rövid időre sikerült megzavarniuk az orosz bankrendszert, valamint a mobiltelefon- és internethálózatot kedden reggel. Orosz felhasználók a hackertámadás következtében órákon át nem tudták használni például az internetbankos szolgáltatásokat, vagy a kártyás fizetés lehetőségét. Szerdára azonban a hibát már elhárították.

(MTI)

 

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­r­t­é­­k­­­e­­l­­d­ ­­a­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Stingary76
2024. július 25. 12:29
"számítástechnikai szakembereknek rövid időre sikerült megzavarniuk az orosz bankrendszert" Szakemberek! :D Kedd reggel.. leállt minden az orosznál, az ukrán hírszerzés és a média szerint.. Aztán folyamatosak a kommentek, Telegram bejegyzések, milliós interakció stb. az orosznál aznap is.. Már megint a szokásos ukrán hazudozás..
Stingary76
2024. július 25. 12:23
2014 után a Krímben is ezt csinálták, fejlesztés fejlesztés hátán, 1000 km utak, hidak, iskolák, óvodák felújítása, mert az ukrán egy kanyi vasat se költött rá. Aztán a nagy fasza gyerekek annyit csináltak, hogy elzárták a vizet. Ennyit tudnak ezek, meg lopni ezerrel. Egyébként azt se értem, hogy az ukrán például hogyan fogja a szovjet rendszerű elektromos hálózatát rendbe hozni? Majd utángyártott transzformátorokat gyárt nekik a Nyugat, ami kompatibilis a hálózatukkal?
zsuzsa-963
2024. július 25. 11:12
Az oroszoktól kapott területek voltak Ukrajna legiparosodottabb részei Donyeck, Krivoj Rog, Dnyepropetrovszk, és a kiváló mezőgazdasági földek. Ezek visszakerülnek Oroszországhoz, mind emelik annak értékét. Galicia pedig legyen csak lengyel terület, kinlódjanak csak a lengyelek a rosenfeldekkel, bronstejnekkel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!