Több ezer elítélt segítheti nyár végétől az ukránokat a fronton

2024. július 11. 22:06

Denisz Maljuszka ukrán igazságügy-miniszter kiemelte, hogy a program lehetőséget nyújt az elítélteknek az újrakezdésre.

2024. július 11. 22:06

Nyitókép: Pablo Miranzo / ANADOLU / Anadolu via AFP

Ukrajna idén májustól kezdett toborzási kampányt a börtönökben, hasonlóan Oroszországhoz, bár magasabb követelményeket alkalmaz a jelöltek kiválasztásakor – írta meg a Financial Times. Denisz Maljuszka ukrán igazságügy-miniszter friss adatai szerint 

5196 kérelemből 2872 elítéltet engedtek szabadon, hogy katonai kiképzésben vegyenek részt, míg 368 kérelmet egészségügyi okokból elutasítottak. 

A fennmaradó kérelmek státusza nem ismert. Maljuszka kiemelte, hogy a program lehetőséget nyújt az elítélteknek az újrakezdésre. Az első csoportok már megkezdték a kéthónapos kiképzést, és várhatóan nyár végén jelennek meg a frontvonalakon. A szabadulók között volt Volodimir Barandics is, aki korábban Zelenszkij testőre volt és kábítószer-terjesztésért ítélték el. A motivációk között szerepel a szabadság, a megváltás és a magasabb bérezés is.

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2024. július 12. 13:53
visszaeső anyagyilkosok előnyt élveznek
Kerezs
2024. július 12. 08:29
Amíg börtönben vagy, van esély az életben maradásra. Amint a fronton vagy, jelentősen nő az esély a halálra.
balbako_
2024. július 12. 07:47
Meghalni ők is jók ugyebár....
nyúlgerinc
2024. július 12. 05:50
Ezt az öletett Sztálin atyuskától lopták. Anno Sztálin nem kevés börtöntölteléket küldött a frontra. Aki túlélte újrakezdhetett, aki nem az elföldelték valahol....ki tudja hol. De érdekelne ez az orosz zsidó származású Zelenszkij mikor megy maga is Ukrajnáért harcolni a frontra?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!