Tizennégy japán diákot juttatott kórházba egy szupercsípős chips, még Elon Musk figyelmét is felkeltette az eset

2024. július 18. 07:42

A gyártó gyors felépülést kívánt a szerencsétlenül járt diákoknak.

2024. július 18. 07:42
Super Hot and spicy flavored big brand potato chips by Doritos, Ruffles and Cheetos, Target Store, Queens, New York

Nyitókép: Lindsey Nicholson/UCG/Universal Images Group via Getty Images

A BBC értesülése szerint Tizennégy tokiói középiskolást szállítottak kórházba kedden, miután szupercsípős burgonyachipset fogyasztottak – közölte a rendőrség. Összesen mintegy 30 diák kóstolta meg a chipset, amit egyikük vitt be az iskolába. Ezt követően néhány diák hányingerre és erős fájdalomra panaszkodott a szájuk körül, ezért sürgősen értesítették a tűzoltóságot és a rendőrséget. 

A kórházba szállított 13 lány és egy fiú mind eszméleténél volt, és a jelentések szerint enyhébb tüneteket mutattak.

Az Isoyama Corp., a rágcsálnivalót gyártó cég az eset kapcsán közleményt adott ki, melyben elnézést kért a vásárlóktól „minden kellemetlenségért”, és gyors felépülést kívánt a diákoknak. A cég honlapján számos figyelmeztetés található azok számára, akik megkóstolnák a chipset. A „R 18+ curry chips” nevet viselő terméket fogyasztását megtiltják a 18 éven aluliaknak, és még a csípős ételeket kedvelőket is óvatosságra intik a fogyasztásával kapcsolatban. A közlemény szerint a chipsek olyan csípősek, hogy fájdalmat okozhatnak.

A termék csípősségét az Északkelet-Indiában termesztett, erős szellemcsili, vagyis bhut jolokia adja, amely a világ legcsípősebb csilijei közé tartozik. Az Isoyama Corp. azt tanácsolja, hogy ne fogyasszák a csilit egyedül, és figyelmeztetnek, hogy mértéktelen fogyasztás esetén hasmenést okozhat. A magas vérnyomással és gyenge gyomorral rendelkezőknek „teljes mértékben tilos” a termék fogyasztása.

Egy helyi sajtójelentés szerint az egyik diák, egy fiú, „csak szórakozásból” vitte be a chipset az iskolába. A kórházi kezelésekről szóló hírekre reagálva néhány X-felhasználó egy „csípősségmérőt” tett közzé, hogy megmutassa, mennyire csípős a chips, míg mások videókat osztottak meg a chipssel kapcsolatos gyötrelmes tapasztalataikról.

Egy videóban egy felhasználó „fájdalmasnak” írta le a az élelmiszer fogyasztását, és azt mondta, hogy ez arra az időre emlékezteti, amikor hólyagkövei voltak. Az X tulajdonosa, Elon Musk is hozzászólt a témához, mondván:

Biztos nagyon csípősek!”

***

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­k­­e­l­­­d­ ­­a­­­ ­s­­z­­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­­­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Obsitos Technikus
2024. július 18. 12:52
Ha idejöttök, a halászlével vigyázzatok :-)
pollip
2024. július 18. 12:05
Értem. De a tűzoltóság miért kellett? Azért, mert úgy érezték, lángol a szájuk?
rollotomasi
2024. július 18. 11:25
Ez a termék is az internet és a közösségi kapcsolatépítés hozadéka, mint annyi trágya, ami mostanában szembe jön velünk. A facebook és társai hálózatba kötik a gyári elmebetegeket, akik eddig az aberrációikkal csendben ücsörögtek otthon, most pedig véleményformáló erővé válnak sok esetben, mert a libsik a szavazattámogatásért cserébe még adják is alájuk a lovat. Ezért lehet az, hogy attól lesz körülrajongott nagy művész valaki, és tölti meg az általa gyűlölt Puskás stadiont 3x, mert egy TOITOI wc mögött megkúrt egy csajt, vagy attól lesz a világpolitikára is hatást gyakorló személy, mert a faszával püfölt egy zongorát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!