Tabudöntő: már Zelenszkij is arról beszélt, hogy nem fognak tudni minden területet visszafoglalni

2024. július 19. 09:40

Az ukrán elnök a BBC-nek beszélt arról, hogy mikor fog lemondani.

2024. július 19. 09:40

Nyitókép: Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 ***

Exkluzív interjút adott az ukrán elnök a brit közmédiának, amelyben beszélt mindenről: a várható Trump-elnökségről, a britekkel való együttműködésről, a késlekedő F-16-osokról, a békecsúcsról és arról, hogy mikor hajlandó távozni az elnöki székből – tekintettel arra, hogy ugyebár a mandátuma rég lejárt, választásokat meg nem tartottak az országban.

A Trump-elnökségről

J. D. Vance alelnöki jelölése, és kijelentése után időszerű volt feltenni a kérdést. Az ukrán elnök közölte: bárkivel együttműködik, aki az Egyesült Államokat irányítja, s szerinte „kemény” lesz a munka Trumppal, de „mi keményen dolgozunk”.

Ezt is ajánljuk a témában

A britekről

Az Egyesült Királyságban tartózkodó ukrán vezető, aki az Európai Politikai Közösség (EPC) ülésén vett részt, találkozott Keir Starmer brit miniszterelnökkel, aki megfogadta, hogy

„ameddig kell”, Ukrajna mellett áll. 

A brit vezető elkötelezte magát 3 milliárd font elköltésére az ukrajnai segélyek tekintetében, és 3,5 milliárd font értékben védelmi szerződést is kötöttek. Zelenszkij reméli, hogy Starmer regnálása „új korszakot” jelent majd. Zelenszkij fel is szólal egyébként a brit kormányülésen.

A frontról, az F-16-osokról és a béketárgyalásokról

Az ukránok a hét elején megerősítették, hogy kivonultak a Dnyipro folyó megszállt keleti partján fekvő falvakból, a hosszú arcvonal kezd tarthatatlanná válni. Ukrajna ugyanis még nem kapta meg az ígért F-16-osokat, Zelenszkij szerint ezek „elengedhetetlenek” az orosz légifölény letörésére.

Itt jött az érdekes rész: a következő békemisszióra ugyanis Zelenszkij Oroszországot is várja, akit szerinte az egész világ nyomásgyakorlásával kell tárgyalóasztalhoz kényszeríteni, s miután rákérdeztek, 

az ukrán elnök közölte, hogy „ez nem azt jelenti, hogy minden területet erőszakkal nyerünk vissza. Szerintem a diplomácia ereje segíthet”.

Vagyis „az Oroszországra gyakorolt ​​nyomással úgy gondolom, hogy meg lehet egyezni a diplomáciai rendezésben”

S hogy mikor mond le az elnöki mandátumáról?

Zelenszkij közölte: addig nem, amíg a háború véget nem ér.

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­­r­t­­é­­­k­­e­­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Csubszi
2024. augusztus 07. 23:04
Leesett a tantusz!
Nasi12
2024. július 20. 08:58
Az utolsó mondat szerint a háború tartja életbe a zenebohócot. Félmillió ukránt meg a halálba.
Akitlosz
2024. július 19. 16:41
Azok az F-16-ook lassan az utolsó dobásnak tűnnek vagy közel ahhoz. Ha nem válnak be, akkor egyelőre nincsen újabb ötlet. Az orosz légierő már kapott pár napja 10 felújított és modernizált MIG-31-es vadászgépet készülve az F-16-osokra. Ezek a MIG-ek 300 km-ről tudják küldözgetni a légi harc rakétáikat. Az meg hadi titok, hogy a modernizálás pontosan mit takar. Az ukránoknak meg az F-16-osok a Szuhoj-34-esek ellen kellenének, mert azok szórják a légi bombákat, amikkel szemben egyelőre semmit nem tud tenni az ukrán hadsereg és ez nagy probléma. Úgyhogy fontos összecsapás lesz a légtérért, ha lesz. Az oroszok lassan minden ukrajnai repülőteret megrakétáztak már, amelyek szóba jöhetnek bázisként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!