Szorul a hurok: már a katonák fizetésére sem jut pénz Ukrajnában

2024. július 27. 10:27

Jelentős adóemelésre készül az ukrán kormány.

2024. július 27. 10:27
null

Fotó: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Vészjósló tényt közölt a költségvetési bizottság vezetője, Roksolana Pidlasa az ukrán katonák fizetéséről. Mint hangsúlyozta már szeptember végén fizetés nélkül maradhatnak, ha a parlament nem dönt az adóemelésről – írta az Unian.

A szakember szerint már hónapok óta tisztában vannak vele, hogy az államnak adót kell emelnie, a kormány azonban egyelőre csak az időt húzza,

nem akarja bejelenteni a népszerűtlen döntést, megy a háttérben a politikai lobbisták alkudozása.

A hírek szerint 500 milliárd ukrán hrivnyát kell előteremteniük, amelynek szinte a teljes részét a védelmi szükségletekre fordítanák. Ennek hiányában veszélybe kerülhetnek a katonai fizetések.

Ahhoz, hogy szeptember végén a katonák fizetést kapjanak, legkésőbb szeptember közepéig el kell fogadni a költségvetést”

– erősítette meg Pidlasa.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jan36
2024. július 29. 14:52
Az megvan, hogy a III. Reich vezetősége feltüzelte a lakosságot, hogy a családi aranyakat adják be az államnak, és az ékszereikért egy vésett vasgyűrűt kaptak: "Aranyat adtam vasért!"-szöveggel. (És akadt bőven ilyen agymosott.) Ha már annyira majmolják a nácikat, akkor ezt a húzást még elkövethetnék a népükkel. Szigorú ellenőrzés alatt. Ugyanis az "elitnek" csúfolt szarháziaknál, mint a zenebohóc felesége is, lehet bőven arany. Több, mint a lakosságnál.
katedralista1957
2024. július 27. 16:23
A katonákra nincs pénz, az olajszállítás bevételeit mellőzik, inkább tarhálnak úgy nemzetközileg. Ismerős magatartás.
Tasi János
2024. július 27. 13:41
Ha már eleve eltűntként veszik nyilvántartásba őket, akkor semmit se kell nekik fizetni, se nekik, se a családjuknak! De talán nem mondtam újat, szerintem már régóta így van...
2024. július 27. 13:18 Szerkesztve
Majd rekvirálnak. Remélem a zenebohócnál kezdik. Aki békét és jólétet ígért. De még a bohócdáját is rekvirálhatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!