Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Sorra lövik ki Farage jelöltjeit

2024. július 02. 12:23

Európa-szerte vadásznak a jobboldali káderekre, emlékeztet a Politico összeállítása.

2024. július 02. 12:23

Nyitókép: Peter Byrne / POOL / AFP

Teljes gőzzel megy a lejárató kampány a Nigel Farage vezette Reform UK párt jelöltjei ellen. Legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy az utóbbi napokban Farage-nak több jelöltjétől is el kellett határolódnia. 

A Politico cikke szerint több jelölttől is „rasszista és homofób” kijelentések miatt kellett megválnia a Reformnak. A Spectator szerint eddig összesen 18 jelölttől kellett megszabadulni a pártnak, amely ahogy mi is megírtuk a felmérésekben már megelőzte a konzervatív torikat. A lap szerint a jelöltek a legtöbbször „offenzív” kijelentéseket tettek, valamint „összeesküvés-elméleteket” terjesztettek különböző témákban. 

Ezt is ajánljuk a témában

Farage már régóta hordozza ezeket a bélyegeket magán, korábbi pártjának a UKIP-nak is, amelynek élén elérte, hogy az Egyesült Királyság kilépjen a Európai Unióból szintén a fent említett vádakkal szembesült a média részéről. A Times szerint a pártban több tucat „rasszista, homofób és erőszakos bűnöző” dolgozott politikusként. 

Farage nemrég úgy reagált a vádakra, hogy a cég, amelyet akkoriban megbíztak, hogy világítsa át a párt jelöltjeit nem végezte el a dolgát. 

A Politico által megkérdezett Maria Sobolewska, a Manchesteri Egyetem politológus professzora abban reménykedik, hogy a Reform körüli „ellentmondások” eltántorítják a briteket, hogy a pártra szavazzanak. Majd azt a baloldali álláspontos kezdte sulykolni a professzor, hogy ha július 4-én választási előretörést is érne el Farage képtelen lesz kormányozni, valamint kérdéses, együtt tud-e működni a – leginkább csak a nevükben konzervatív – torikkal.

Az esetleges karaktergyilkosságok azonba nem a legrosszabb, amivel szembe kell nézniük a brit politikusoknak. Korábban írtunk róla, hogy folyamatosan terjed a politikai erőszak az országban. Legutóbb kövekkel dobálta meg egy szélsőbaloldali aktivista Farage-ot.

Ezt is ajánljuk a témában

De Európa kontinentális részén is vadásznak a jobboldalai politikusokra. Franciaországban Marine Le Pen által vezetett Nemzeti Tömörülés politikusainak legtöbbször az antiszemitizmus, homofóbia, rasszizmus vádjaival kell szembenézniük. Németországban az AfD-t az ország náci múltjával igyekeznek sakkban tartani. Olaszországban pedig a fasizmus vádjával kell megküzdeniük Giorgia Meloni és Matteo Salvini konzervatív politikusok társainak. 

***

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­s­­z­­e­x­­i­­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
zakar zoltán béla
2024. július 02. 17:27
Prolitic nazico practico Sztalin művek az is jó?!
UpSalute
2024. július 02. 16:37
Szóval nem az a probléma, hogy ilyen vállalhatatlan jelöltjeik vannak(akiktől kénytelen elhatárolódni), hanem, hogy megírják róluk :D
RasPutin
2024. július 02. 14:04
Üdv a fidesz világában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!