Oroszország újra brutális támadást indított Ukrajna ellen

2024. július 10. 09:58

Öt rakéta és húsz drón indult Ukrajna ellen az éjszaka folyamán.

2024. július 10. 09:58
Russian missile attack hits warehouse in Ukraine's Odessa

Nyitókép: Maksim Voytenko / ANADOLU / Anadolu via AFP

Az odesszai régióban található kikötői infrastruktúrát célzó támadások mellett a rivnei régióban egy energialétesítményt is támadás ért – közölte az ukrán energetikai vállalat. A rivnei kormányzó, Olekszandr Koval elmondása szerint a támadások következtében ideiglenes áramkimaradások léptek fel, ám személyi sérülés nem történt. 

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök mindeközben ígéretet tett arra, hogy újjáépítik a Kijevben súlyosan megrongálódott gyermekkórházat, amelyet a héten ért rakétatalálat. 

Már mintegy 100 millió hrivnyát (mintegy 893 millió forint) különítettek el a kórház támogatására, és még további 300 millió hrivnyát (2,7 milliárd forint) terveznek ráfordítani a jövőben. A hétfői rakétacsapások során több mint 40 ember vesztette életét és több mint 100-an megsérültek. A gyermekkórház elleni támadás nemzetközi felháborodást váltott ki, az ENSZ Biztonsági Tanácsa is elítélte a történteket. Moszkva az ukrán válaszreakciót PR-trükknek nevezte, és egy célt tévesztett ukrán rakétát okolt a kórház megrongálódásáért. A NATO további légvédelmi rendszereket ígért Ukrajnának.

(MTI)

 

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­­­k­­­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­­­z­­­e­­x­­i­ ­p­­­u­­n­c­i­­­m­a­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Pelso j.
2024. július 10. 13:19
Ennyit a békemisszió eredményességéről, hatékonyságáról, jelentőségéről.
merehov
2024. július 10. 12:52
Nato-csúcs idején így szokott az lenni.
Squalline
2024. július 10. 11:35
Feltűnt már az, hogy az usa demokrata mainstream média előszeretettel mosdatta a hamasz-t és a palesztinokat azzal, hogy az izraeli hadsereg kórházakat támad? Micsoda véletlenek vannak....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!