Óriási balhé Londonban: Tommy Robinson tüntetése mellé szerveztek egy Antifa demonstrációt is

2024. július 27. 23:12

Több ezer ember gyűlt össze Londonban, hogy részt vegyen Tommy Robinson tüntetésén, amelyen a városi rendőrség főparancsnokának lemondását és a menekültek hazatoloncolását követelték. A helyzet pikantériáját az szolgáltatta, hogy mindössze 400 méterre a tüntetéstől egy Robinson-ellenes tüntetést is meghirdettek-

2024. július 27. 23:12
Stand Up To Racism Unites Against Tommy Robinson Protest In Central London

Nyitókép: Guy Smallman/Getty Images

London a szombati napon jelentős tüntetések helyszíne volt, amelyeket a jobboldali aktivista, Tommy Robinson szervezett, az ellentüntetéseket pedig különböző antirasszista csoportok tartották. 

A fő tüntetés, amelyet Robinson vezetett, a „Patrióta Rally”, egy vonatállomásról indult és a Parlamentnél ért volna véget. Az eseményen több ezren vettek részt, és Robinson mellett beszédeket tartott Laurence Fox, a Reclaim párt vezetője, valamint Carl Benjamin politikai kommentátor is. 

A tömeg egy nagy TV-képernyőn keresztül követhette a beszédeket és egy filmet is levetítettek, éljenezték Robinson beszédeit, aki követelte Mark Rowley rendőrfőkapitány lemondását. 

„Ma van a nap, gyönyörű lesz”– mondta Robinson, és hozzátette, ez lesz az Egyesült Királyság valaha volt legnagyobb „Patrióta Rallyja”.

Tommy Robinson és támogatói azért követelték Mark Rowley, a londoni rendőrség főparancsnokának lemondását, mert úgy vélik, hogy Rowley és a brit rendőrség és igazságszolgáltatási rendszer kettős mércét alkalmaz, és igazságtalanul működik. 

Robinson kifejezetten a rendőrség állítólagos korruptságát és a kettős mércét támadta, amely szerinte igazságtalan a brit állampolgárokkal, különösen a jobboldali aktivistákkal szemben.

Robinson támogatói hangosan ellenezték a migránsok csónakos átkeléseit Franciaországból, és emiatt kritizálták Rishi Sunakot és Sir Keir Starmert is. 

Ezzel párhuzamosan az Stand Up To Racism nevű szervezet ellentüntetést szervezett kb. 400 méterre Robinsonék tüntetésétől. Megközelítőleg 300 ellentüntető skandálta a „nazi scum”, azaz náci söpredék, és a „refugees welcome”, azaz „a menekülteket szívesen fogadjuk” mondatokat, és plakátokat tartottak.

A városi rendőrség szigorú intézkedéseket foganatosított mindkét tüntetésen, hogy megakadályozza a komoly zavargásokat vagy rendbontásokat. 

(via Daily Mail)

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

 

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­­k­e­l­­­d­­ ­­­a­­ ­­s­­­z­­­e­x­­­i­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­­­𝐍
tavirozsa2
2024. augusztus 11. 19:42
Az Antifa az 5. hadoszlopuk... Őket nem kapják el, tetteik nem kerülnek be MSM média hírfolyamába... Ez van...🤢
bispora
2024. július 28. 14:34
Többen írják itt, hogy nincs is balhé. Miközben Tommy Robisont a brit rendőrség a terrorizmus elleni törvényre hivatkozva letartóztatta! Fasza véleményszabadság és jogállam- igaz már nem EU-tagok! Esetleg akit felbasz, hogy bánnak egy nemzetét féltő aktivistával, aláírhatja a petíciót: ttps://urbanscoop.activehosted.com/f/11
NovaTerra
2024. július 28. 11:24
Antifa miért nincs terrorszervezetnek nyilvánítva?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!