Orbán Balázs: Üdvözöljük a béke irányába tett újabb lépéseket

2024. július 17. 22:13

Tárgyalóasztalhoz ült a svájci és az orosz külügyminiszter.

2024. július 17. 22:13
49th Edition Of 'Cernobbio Forum' Hosted By The European House-Ambrosetti

Nyitókép: Pier Marco Tacca/Getty Images

Ignazio Cassis svájci külügyminiszter New Yorkban találkozott orosz kollégájával, Szergej Lavrovval. Cassis tájékoztatta kollégáját a svájci Bürgenstock üdülőhelyen tartott ukrajnai békecsúcsról. A két politikus az ENSZ Biztonsági Tanácsának (ENSZ) orosz elnöksége keretében találkozott egymással – jelentette be a külügyminiszter az X-en.

A külügyminiszter kedden az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt is felszólalt New Yorkban. Sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy a háborúk és a szegénység egyre jobban terjed a világon. Rámutatott, hogy az ENSZ jelenlegi tehetetlenségét elsősorban az okozza, hogy a tagállamok nem hajlandók betartani nemzetközi jogi kötelezettségeiket. Ahhoz, hogy újra össze lehessen kapcsolni a nemzetközi közösséget, bizalomra és párbeszédre van szükség – mondta Cassis. 

A hírre reagálva Orbán Balázs a miniszterelnök politikai igazgatója azt írta Facebook-oldalán, hogy Magyarország üdvözli a béke irányába tett újabb lépéseket. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
george-soros-2-0
2024. július 18. 06:35
ENSZ egy woke gittegyletté vált. Nagyjából EP szintű fontos témák vannak.
Akitlosz
2024. július 18. 03:32
A szegénység azért terjed, mert nő a népesség, így kevesebb jut egyre. Az emberiség ahelyett, hogy jobban élne inkább szaporodik.
Takagi
2024. július 17. 22:39
Ez jó. VDL ez nem gond? Szankció lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!