Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Nógrádi szerint rendkívüli lépésekről egyeztethetett Zelenszkij és Orbán Viktor (videó)

2024. július 03. 19:32

A biztonságpolitikai szakértő szerint pozitív fejleményei is lehetnek a találkozónak a magyar kisebbségekre nézve.

2024. július 03. 19:32

 

Az Ultrahang legfrissebb adásában Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő volt a meghívott, akivel az orosz-ukrán háború aktuális fejleményeiről, 

Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij találkozójáról,

Szergej Lavrov és Szijjártó Péter telefonos egyeztetéséről, az új EP frakciók megalapításáról, a francia választások tanulságairól és a brit választások várható fejleményeiről beszélgettek.

Ezt is ajánljuk a témában

A műsorban a szakértő kifejti Orbán Viktor kijevi útjáról, „hogy 

a magyar miniszterelnök, mint az EU Tanács soros elnöke, föl tudta kínálni, hogy fordítsák meg a sorrendet: először legyen fegyverszünet, és ettől kezdve csináljanak meghatározott időkeretben tárgyalásokat. Valamint elővette a magyar  kisebbségek helyzetét Kárpátalján, mint minden találkozón.”

Ezt is ajánljuk a témában

Majd Nógrádi folytatta, hogy Zelenszkij az előre megírt beszédét felolvasva kijelentette, hogy Ukrajna és Magyarország szomszédok, valamint hogy a két ország nagyon sok mindenben egyetért. Azonban néhány dologban nézetkülönbségek vannak. Erre a megoldás a két ország közötti alapszerződés aláírása. 

Ezek után a biztonságpolitikai szakértő kijelentette, hogy

Volodimir Zelenszkij alapvetően pozitívan fogadta Orbán viktor kezdeményezését.”

A találkozótól azt várja a szakember, hogy ezek után megváltozik a többség hozzáállása a magyar kisebbséghez Ukrajnában, ahogy fogalmazott: „eddig nem tartották be az ígéreteiket, de én bízom a csodában.”

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­­­ ­s­z­e­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­­­c­­i­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
kokainfidesz
2024. július 04. 14:22
Bezzeg Bezzeg a háborúpárti Hunyadi, Dobó, Zrínyi, Szondi.. a NYUGATI csicskák.... Volt pofájuk a testvéri Türk nemzetet csesztetni...
Lajoss
2024. július 04. 10:04
Az agg 3/3-as mesemondó….🤮
Osztap_Bender
2024. július 04. 05:48
Eközben a valóság: Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó "egyszerűnek és primitívnek" nevezte Orbán Viktor magyar miniszterelnök Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnöknek kifejtett keddi tűzszüneti javaslatát. A tanácsadó szerint Oroszország "furcsa közvetítőkön" keresztül könyörög, hogy ne érje támadás a területét, miközben további erőforrásokat csoportosít a határhoz egy újabb Ukrajna elleni támadás érdekében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!