Nő a nyomás Bidenen – összeesküvést sejt a visszaléptetésére

2024. július 20. 16:13

A források szerint Biden a fő szervezkedőt Nancy Pelosiban, a képviselőház volt elnökében látja, de Barack Obama volt elnökre is haragszik.

2024. július 20. 16:13

Nyitókép: Kent Nishimura / AFP

A New York Times értesülései szerint Joe Biden elnök péntekig nem változtatta meg elhatározását, miszerint nem lép vissza a 2024-es választási kampányból. Az elnökhöz közeli, név nélkül nyilatkozó források szerint ugyanakkor Biden egyre inkább elfogadja, hogy talán nem lesz képes megtartani a jelöltséget. Biden, aki jelenleg koronavírus-fertőzéséből lábadozik delaware-i tengerparti házában, dühösen várja a gyógyulását. 

Úgy érzi, hogy ellene irányuló, összehangolt szivárogtatásokkal próbálják rávenni a visszalépésre. 

A források szerint Biden a fő szervezkedőt Nancy Pelosiban, a képviselőház volt elnökében látja, de Barack Obama volt elnökre is haragszik, akiről úgy gondolja, hogy a háttérből irányítja ellene a kampányt. A Demokrata Párt több tagja nyilvánosan továbbra sem szólítja fel Bident a visszalépésre, tartva attól, hogy ez kontraproduktív lenne és csak megerősítené az elnök elhatározását. Ugyanakkor folyamatosak a találgatások, hogy ha mégis sor kerülne a visszalépésre, mikor történhet meg.

Az egyik forgatókönyv szerint komolyabb esély csak Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerdai washingtoni látogatása után lenne. Biden nem akarja megadni azt az örömöt a Gáza konfliktus miatt vele rossz viszonyban lévő izraeli vezetőnek, hogy személyesen élvezhesse ki politikai bukását.

 

Összesen 118 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­k­­e­l­d­­ ­­­a­­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
syphax
2024. július 21. 04:35
A 'zöregbájden "fogja székét", mint a makacs buta vén fazonok általában....Vastagon BÖLCSESSÉGHIÁNYOS-NARCISZTIKUS AZ ÜRGE.
figyelő4322
2024. július 20. 22:37
bf109g14Aerion 2024. július 20. 18:09 "Azt pláne nem érdemes feszegetni, hogy tulajdonképpen kik is gyakorolják valójában a hatalmat, ha az elnök ilyen állapotban volt-van, s ezt a hatalmat ténylegesen birtokoló csoportot mikor és kik választották meg." Ámen! Gratula! Ugyan én is görgettem valami hasonlót a fejemben, de ezt nagyszerűen megfogalmaztad! Még jó, hogy egyre több amerókai szavazó agyában is felmerül ez a kérdés. Trumpot már csak úgy tudják megállítani, ha valahogy mégis elteszik láb alól, vagy esetleg az összes halottat a polgárháború utáni időkből megszavaztatják. 🤣🤣
atti64
2024. július 20. 22:35
MEKKORA EGY MOSLÉK ORSZÁG!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!