Egykori német szociáldemokrata miniszter: A németeknek bátorságot kellene tanulniuk Orbán Viktortól

2024. július 13. 11:20

Klaus von Dohnanyi szerint egyedül a magyar miniszterelnök békemissziója ért el eredményeket.

2024. július 13. 11:20

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

 

Interjút készített a Hamburger Abendblatt Klaus von Dohnanyival, Hamburg egykori főpolgármesterével, aki szerint „indokoltak” az ukrajnai háború befejezésére tett erőfeszítések. 

Dohnanyi szerint minden európai uniós tagállamnak kötelessége lenne azon dolgoznia, hogy közelebb kerüljön a fegyverszünet, legalábbis addig, amíg ők finanszírozzák ezt a háborút.

A veterán politikus szerint Orbán Viktor brüsszeli kritikusai nem értek semmilyen haladást annak érdekében, hogy befejeződjön a vérontás. 

Szerinte többet kellene tennie az Európa Tanács tagjainak minthogy pellengérre állítja Vlagyimir Putyin orosz elnököt, és ukrán kívánságra minden tárgyalást elutasít Oroszországgal. Dohnanyi kifejezte, hogy az Európai Uniónak is van felelőssége abban, hogy minél előbb véget érjen ez az „Európa közepén dúló háború”. Azt is hozzátette, ha ő vezetné az Európai Tanácsot, akkor nem elégedne meg annyival, hogy tétlenül nézze az eseményeket.

Dohnanyi szerint hamis az Európai Unió azon álláspontja, hogy amiatt nem tárgyal mert az orosz elnök „háborús bűnös”. Dohnanyi szerint például az Izrael és a Hamász közötti konfliktusban is tárgyalnak egymással a felek a túszok kiszabadítása és egy esetleges fegyvernyugvás érdekében.

Álláspontja szerint a tárgyalások mindig indokoltak, amennyiben azok „erkölcsileg vállalható” eredményre irányulnak. A politikus szerint jelenleg elképzelhetetlen, hogy az Európai Unió egységesen tudjon fellépni a kérdésben, mivel egyes tagállamok teljesen elutasítják a tárgyalást Oroszországgal. Emiatt pedig 

egyes tagállamoknak kell összeszedniük a bátorságukat”. 

Dohnanyi szerint Orbán Viktor mint mindig, most is a maga útját járja. Szerinte a magyar miniszterelnök már 1989-ben is olya bátorságról tett tanúbizonyságot, amit a Németországban akkor senki nem mert felvállani. Ezt szerinte a németek már elfelejtették, és itt az ideje, hogy a németek újra bátorságot tanuljanak a magyar miniszterelnöktől.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gekk
2024. július 14. 06:17
No mi van csaplároskám? Fotelnáciiként hogy érint a gazdádék komcsi, roma, zsidó mivolta?
csapláros
2024. július 14. 00:28 Szerkesztve
gekk 2024. július 14. 00:22 ..."Mi van? Ettől, ami magát összeszarva menekül a vita elől? Ettől, ami (???) a függöny mögé bújik? ... Ettől a hazug korrupt tolvajtól? Kész röhej."..... NEKED a falról híg takonyként lefolyó szarfaszú LIBERÁLNYILASNAK nincs is mit tanulnod Orbántól. Vagy tán TE IS NÉMET vagy, bazdmeg ??? Amolyan kettős tudatú, AKI szennyes gatyaként váltogatja a németségét (tót vagy oláh voltát) és a magyarságát ??? Mi az, hogy AMI??? Melyik magyar gyilkos neonáci államrendű vidékről szalajtottak ide, bazdmeg bozgor az anyádat???
csapláros
2024. július 14. 00:25
recipdoki 2024. július 13. 17:20 ..."Orbán olyan mint a lócitrom. Mindig úton van."... Baszott, a kurva anyádat keresel itt, ha nem tudsz magyarul ??? A lócitrommal kapcsolatban helyesen: Mindig AZ úton van. VAGY: Mindig útban van, (akadály, amibe csak beleléphetsz, belerúghatsz)...Találkoztál már UTAZÓ LÓCITROMMAL, bozgor szarfaszú, takonyként lefolyó LIBERÁLNÁCI ellensége a magyarságnak??? NANÁ, hogy nem ! Ha rajtad múlt volna, amikor még lovak patái csattogtak ebben az országban, nyilván megszervezted volna a lócitromok találkozóját is. Még hirdettél is volna, hogy nem dohányzó, rendes lócitromnak szoba olcsón kiadó!! ... Szar ez az ország neked, mert még ma is hiánycikk a boltokban az üvegtörő kalapács és a reszelőzsír. Bezzeg a Nyugat ! Ott aztán válogathatsz ezekből és a lócitromokból is !
gekk
2024. július 14. 00:22
Mi van? Ettől, ami magát összeszarva menekül a vita elől? Ettől, ami a függöny mögé bújik? Ettől, ami magaalávizel a kgb-s mellett? Ettől, ami gyáván lehazudja még a holdat is az égről? Ettől a hazug korrupt tolvajtól? Kész röhej......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!