Nahát: vizsgálat alatt a pakisztáni származású korábbi skót első miniszter

2024. július 16. 19:11

A UNIFEC helyett annak a szervezetnek adakozott kormányzati pénzből hatalmas summát, amelynek alkalmazottai a Hamász oldalán támadtak rá Izraelre október 7-én.

2024. július 16. 19:11
null

Nyitókép: Andrew Milligan / AFP

Vizsgálat indult Humza Yousaf, Skócia korábbi első minisztere ellen, miután kiderült, hogy 250 ezer fontot (szinte 120 millió forint) adományozott a Gázai-övezetnek – számol be a The Jerusalem Post. 

A brit média szerint az adomány egy nappal azelőtt történt, hogy Yousaf palesztin rokonai menekülőutat kaptak a háborús övezetből. Az adomány forrása az a nemzetközi fejlesztési alap volt, amely eredetileg Malawi, Ruanda, Zambia és Pakisztán számára lett volna elosztva. Yousaf a hivatalos ajánlások ellenére döntött úgy, hogy az összeget az Egyesült Nemzetek Menekültügyi és Munkaügyi Ügynökségének (UNRWA) adományozza, nem pedig az UNICEF-nek.

Ezt is ajánljuk a témában

Az UNRWA-nak tett adomány mértéke meghaladta a tisztviselők által javasolt 100–200 ezer fontos összeget. 

Az UNRWA egyes dolgozói részt vettek a Hamasz október 7-i támadásaiban Dél-Izrael ellen, és az izraeli védelmi erők számos Hamasz-terroristát és infrastruktúrát találtak az UNRWA létesítményeiben, beleértve az iskolákat is.

A Telegraph szerint Yousaf a felajánlást azzal indokolta, hogy a csoport tisztviselőivel készült találkozni. Az adomány november 2-án vált nyilvánossá, míg Yousaf rokonai november 3-án kaptak biztonságos átjutást Egyiptomba a Rafah átkelőn keresztül.

Ezt is ajánljuk a témában

Yousaf tagadta, hogy az adomány és rokonai kiszabadítása között kapcsolat lenne. A Skót Konzervatív és Unionista Párt tagja, Stephen Kerr, üdvözölte a vizsgálatot, kiemelve, hogy az adófizetőknek joguk van tudni, hogyan költik el a pénzüket.

Összesen 143 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­k­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­­s­z­­e­x­­­i­ ­­­p­­­u­­­n­c­­i­­­m­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
sober
2024. július 16. 22:28
esküszöm az égre, h ilyen nincs a világon! :):) machbeth mit szólsz hozzá? :):) hát ez nem olyan mintha itt egy nepáli szerencsétlen lenne a PM? stop the world i wanna get off!!!!!!!!!
erdeymarton89
2024. július 16. 22:08
Skót? :D
lefty67
2024. július 16. 21:52
Skót? Ránézésre albán hegyirabló! Csak egy handzsár hiányzik az övéből!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!